Dospívání u samců sklípkana.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Modýlek

6.11.2020 18:00
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Dobrý den,mám dotaz ohledně dospívání u samců sklípkana,v mém případě se jedná o samečka Brachypelmy Vagans. Nyní čerstvě po asi 9 nebo 10 svleku se u něho pro mě překvapivě brzo objevili tibiální háky a bulbusy. Jeho současná velikost je asi 4,5cm v těle tudíž je to pořád ješte relativně takovej vetší pokoutník Co jsem všude vyčetl,znamená to,že je již pohlavně dospělí a po dosažení dospělosti se už pavouk nesvléká a zhruba do roka nebo dvou uhyne. Pohlavní dospělost mám brát jako uplnou dospělost,nebo se bude i nadále jěšte svlékat aby dosáhl větší velikosti a plně dospěje až po vytvoření takzvané spermatické sítě,třeba až za dalších x svleků? Děkuji za info

6.11.2020 19:58
Butterfly

XXX.XXX.98.8

Pokud už se svlékl do adultu, nikdy už by se svlékat neměl, a tudíž zůstane malý. Vzácně se samec pokusí svléknout znovu, ale přitom umře, nebo ztratí pedipalpy...

Modýlek

6.11.2020 20:58
Modýlek

XXX.XXX.37.129

To by teda ale zůstal hodně malý,do takové té normální velikosti dospělého jedince,by potřeboval ješte aspon 3 nebo spíš 4 svleky,je to pořád prcek i ty bulbusy má sotva viditelné. Zatim je brzo abych se na něho detailně podíval,kdo ví jestli je má vůbec pořádně vyvinuté. Dříve jsem měl samce od brachypelmy albopolisum a u něho se háky a bulbusy teda objevili až po svleku do té maximální. klasické velikosti. Nemůže to být třeba tím,že má vedle sebe samičky,které jsou stejně staré? Je fakt že poslední dobou už dost často bubnujou a to i nepříbuzné druhy,začne jedna,pak druhá,pak třetí a někdy se přidá i dospělá smitka co mám o regál níž

Modýlek

7.11.2020 18:27
Modýlek

XXX.XXX.37.129

A ještě se zeptám,takhle předčasně adultní sameček,nebo řekněme malý sameček,je vhodný vůbec k páření?

8.11.2020 01:40
kubas

XXX.XXX.252.22

Ano je to jednoduché na velikosti nezáleží. Naopak ja mám zkušenosti, že když jsem měl menšího samce, tak povětšinou bylo vše úspešné

Modýlek

8.11.2020 17:34
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Velice děkuji za informace

Přidejte reakci

Přidat smajlík