Caalistoo

XXX.XXX.64.70
Pěkný den. Prosím o radu.
Chováme agamu, ale cvrčky už nekupujeme tak dva tři roky. Cca před deseti dny jsem vytáhla ze zásuvky takový ten odpuzovač hmyzu (mám ho na pavouky) a od té doby jsme chytili tři cvrčky domácí, ten první měl tři cm, v první chvíli jsem myslela, že je to saranče. Ti druzí dva cca 2 cm. A necvrkaji, kladélka jsem si nevšimla.
Poradíte, kde se tu můžou brát takoví obříci, v takovém množství? Ještě dodám, že jsme v posledním půl roce měnili podlahy ve dvou místnostech a nikde nic nebylo.
Chci nastražit ty pastičky, ale bojím se, aby se nezačali množit 😆
Caalistoo

XXX.XXX.64.70
Michedav
napsal(a):
Myslím že množit by se v bytě/domě neměli, moji utíkají pořád a nikdy se nenamnožili. Ale pochybuji že by cvrčci vydrželi dva nebo tři roky. Spíš bych zdroj cvrčků hledal jinde, nejspíš v přírodě. Můžete sem dát fotku?
Teď momentálně nemám, ale když nějakého zase chytím, vyfotím. Přijde mi to právě zvláštní. V domě nikdo jiný terarijní zvířata nemá. A my už krmíme jen sarančaty. Navíc bydlíme v 5. patře v centru města, tak mi z toho vychází, že musí být od nás, ale stejně nevím jak. A chemii dát nemůžu, máme malé děti a kocoura. Říkala jsem si, jestli nebylo někde schovaní a jak jsem odstranila ten přístroj proti hmyzu, už jim tu nic nevadí, tak vylézají. Ale takhle velcí..
Caalistoo

XXX.XXX.64.70
Michedav
napsal(a):
Čekal bych, že dovnitř vleze běžný cvrček polní, ale v 5. patře asi ne. Vliv na to má určitě ten přístroj, tak zkuste zjistit, odkud k Vám lezou, když v bytě být nemůžou kvůli tomu odpuzovači.
Akorát jdu na noc připravit do všech místností pastičky - láhve s cukrovou vodou. Jsem zvědavá, jestli se objeví nějaký další.