Křížení zlatohlávků rodu pachnoda

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xxLukynex

30.12.2020 19:00
xxLukynex

XXX.XXX.238.51

Zdravím všechny chovatele.
Chtěl bych zde založit menší vlákno, které by se věnovalo křížení zlatohlávků rodu pachnoda. Sám mám pouze zkušenost s druhy pachnoda flaviventris a pachnoda marginata perigrina. V mém chovu se tyto dva druhy nekřížily. Zajímalo by mě (a jistě i mnoho dalších chovatelů), které druhy lze chovat pohromadě, či jak vypadají případní kříženci.
Pokud má kdokoliv nějaké zkušenosti, neváhejte přispět:)
Všem přeji mnoho úspěchů v chovu

31.12.2020 17:07
Vojtěch Hojný

XXX.XXX.47.112

Zdravím, vím že jde udělat kříženec pachnoda sinuata a aemuly. Dále se vám určitě zkříží poddruhy, např. pachnoda m. peregrina a p. m. marginata.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2020 21:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechápu, proč by měl někdo krizit dva druhy pachnody... druhy se snad chovají odděleně, kvůli takovým nápadům je zprasen (nejen) český chov MTU...

13.1.2021 17:16
Askalon

XXX.XXX.13.252

Pachnody se většinou mezi druhy nekříží, alespoň jsem se s tím nesetkal. Stejně jako ostatní zlatohlávci.
Úplně jinou otázkou je křížení mezi poddruhy, to je nejen možné, ale i velmi pravděpodobné, pokud je chováte pohromadě.
Jak píše pidzi, nevím, proč chovat dva takto podobné druhy pohromadě. Pokud chcete chovat dva druhy pohromadě, dejte dohromady např. jeden druh velkého a jeden druh malého zlatohlávka, tak nemůže dojít nejen ke křížení, ale ani k např.záměně larev a je po starosti.
A přesně jak psal také pidzi, M.t.u. je jasným dokladem toho, co z takovýchto nápadů většinou vznikne. Ta věc, co pobíhá v českých chovech, totiž není M.t.u*. Pan B. stvořil pouze hromadu genetických nestvůr, nic víc, nic míň*.
JP

*Pusťte si Jurský svět

Přidejte reakci

Přidat smajlík