xxLukynex

XXX.XXX.238.51
Zdravím všechny chovatele.
Chtěl bych zde založit menší vlákno, které by se věnovalo křížení zlatohlávků rodu pachnoda. Sám mám pouze zkušenost s druhy pachnoda flaviventris a pachnoda marginata perigrina. V mém chovu se tyto dva druhy nekřížily. Zajímalo by mě (a jistě i mnoho dalších chovatelů), které druhy lze chovat pohromadě, či jak vypadají případní kříženci.
Pokud má kdokoliv nějaké zkušenosti, neváhejte přispět:)
Všem přeji mnoho úspěchů v chovu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechápu, proč by měl někdo krizit dva druhy pachnody... druhy se snad chovají odděleně, kvůli takovým nápadům je zprasen (nejen) český chov MTU...
Pachnody se většinou mezi druhy nekříží, alespoň jsem se s tím nesetkal. Stejně jako ostatní zlatohlávci.
Úplně jinou otázkou je křížení mezi poddruhy, to je nejen možné, ale i velmi pravděpodobné, pokud je chováte pohromadě.
Jak píše pidzi, nevím, proč chovat dva takto podobné druhy pohromadě. Pokud chcete chovat dva druhy pohromadě, dejte dohromady např. jeden druh velkého a jeden druh malého zlatohlávka, tak nemůže dojít nejen ke křížení, ale ani k např.záměně larev a je po starosti.
A přesně jak psal také pidzi, M.t.u. je jasným dokladem toho, co z takovýchto nápadů většinou vznikne. Ta věc, co pobíhá v českých chovech, totiž není M.t.u*. Pan B. stvořil pouze hromadu genetických nestvůr, nic víc, nic míň*.
JP
*Pusťte si Jurský svět