Jak často krmit kudlanky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2021 07:45
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak často mám dávat potravu kudlance v L2 (Popa Spurca Crassa) (cca 1,5 - 2 cm), a jak často rosit? Kudlanky krmím převážně octomilkama (2-3 mm), švábama (4-6 mm), a příležitostně mikrocvrčkama (1-5 mm).
Děkuji předem za odpovědi .

22.3.2021 11:50
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Můžete dávat 1 - 2 malé cvrčky každý den s tím, že budete pozorovat, že je kudlanka chytne a sežere. Pokud je kudlanka nechce, nebo dokonce odhazuje od sebe, tak je zase odeberte.
Kudlanka se může chystat na svlékání a cvrček by jí mohl napadnout. Když nechcete riskovat, tak můžete dávat ještě octomilky, které kudlance neublíží a počkat až povyroste, ale maličké cvrčky by už mohla lovit. Octomilky zase raději v takovém množství, které brzy sežere. Co se týká rosení, podle mě stačí rosit jednou denně nejlíp navečer. Záleží v jakém je výběhu, jestli jenom v krabičce, tak bych to ani moc neřešil, když je v normální pokojové vlhkosti.

22.3.2021 11:54
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

tomvoj napsal(a):
Můžete dávat 1 - 2 malé cvrčky každý den s tím, že budete pozorovat, že je kudlanka chytne a sežere. Pokud je kudlanka nechce, nebo dokonce odhazuje od sebe, tak je zase odeberte.
Kudlanka se může chystat na svlékání a cvrček by jí mohl napadnout. Když nechcete riskovat, tak můžete dávat ještě octomilky, které kudlance neublíží a počkat až povyroste, ale maličké cvrčky by už mohla lovit. Octomilky zase raději v takovém množství, které brzy sežere. Co se týká rosení, podle mě stačí rosit jednou denně nejlíp navečer. Záleží v jakém je výběhu, jestli jenom v krabičce, tak bych to ani moc neřešil, když je v normální pokojové vlhkosti.

Dobře, díky moc....Já jsem totiž četl, že kvůli překrmování mohou uhynout, tak jsem nechtěl ryskovat. Děkuji moc za odpověď.
S přáním hezkého dne Dung

22.3.2021 11:58
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Kudlanky celkem vědí, kdy mají dost. Uhynou většinou po sežrání špatné potravy, tj. polomrtvých cvrčků, nebo venku nachytaných sarančet s cizopasníky.

22.3.2021 15:43
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Na přežrání mi kapaly za celá léta chovu pouze Cilnia humeralis. Může to být jen můj dojem, ale při krmení stylem jako u jiných druhů působily krásně na svlek, jenže ten znenadání nepřišel, kudlanka pak odpadla, případně se snažila svléknout vleže na boku, ale to už byl jen zbytečný pokus. Do adultu jsem nedochoval nikdy ani jednu i když jsem to zkoušel opakovaně. Dostatek prostoru, větviček atp. samozřejmostí, neřekl bych, že by byl problém v podmínkách (teplota, vlhkost). Jen prostě dobře futrovaly

22.3.2021 16:43
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Tak s Cilnia humerali jsem měl taky problém, tam bych asi doporučil místo cvrčků raději mouchy nebo krmit velmi střídmě. Mi uhynula tak polovina větších nymf a páření se vůbec nepodařilo. Jinak barevně moc pěkný druh. (to bylo před více něž deseti lety)

22.3.2021 17:23
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

tomvoj napsal(a):
Kudlanky celkem vědí, kdy mají dost. Uhynou většinou po sežrání špatné potravy, tj. polomrtvých cvrčků, nebo venku nachytaných sarančet s cizopasníky.

No to jsem si také myslel, ale chovatel od kterého jsem si je kupoval, tvrdil že bych měl krmit 1 za dva dny nebo se přežerou a uhynou.... Tady o tom píše: https://cutemantids.wixsite.com/cutemantis

Přidejte reakci

Přidat smajlík