Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2021 08:28
Šramčíková Ema

XXX.XXX.247.19

Dobrý den,
plánuji si koupit oblovku neboli šneka afrického. Můžu se zeptat, máte nějaké triky nebo typy na jejich chov? Nejradši bych měla jen jednoho, nevadí to?
Děkuji.

6.4.2021 08:58
L

XXX.XXX.40.151

Doporučovala bych dva.
Jinak do jak velkého terária je plánujete dát?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2021 12:26

L napsal(a):
Doporučovala bych dva.
Jinak do jak velkého terária je plánujete dát?

Ještě lépe 3. kdyby jeden uhynul.

6.4.2021 12:30

Šramčíková Ema napsal(a):
Dobrý den,
plánuji si koupit oblovku neboli šneka afrického. Můžu se zeptat, máte nějaké triky nebo typy na jejich chov? Nejradši bych měla jen jednoho, nevadí to?
Děkuji.

Já je mám na kokosovém substrátu, aby se mohli zahrabat. Mají misku na vodu - rádi se koupou. Nejraději žerou listy z ředkviček nebo kedluben, okurka je méně oblíbená + ohryzky z jablek, hrušek, slupky od melounů...A samozřejmě sépiová kost, ta je nutná pro tvorbu ulity. A jsou opravdu společenští, tak jednoho ne.

7.4.2021 12:22
Šramčíková Ema

XXX.XXX.247.19

hodně lidí je chová v těch velkých plastových krabicích, myslíte že by jeden sám umřel?

7.4.2021 12:23
Šramčíková Ema

XXX.XXX.247.19

dobře moc děkuju, myslíte že by byl nějak v depresích kdyby byl sám, nebo co by se stalo?

7.4.2021 13:03

dobře moc děkuju, myslíte že by byl nějak v depresích kdyby byl sám, nebo co by se stalo?

Asi neumře a nebude mít deprese, ale... já bych o samotě nechovala žádné společenské zvíře, i když je to jenom "blbý" šnek. Chci se o ně starat co nejlépe, když už jsem si je pořídila.

7.4.2021 13:50
Butterfly

XXX.XXX.13.237

Dobrý den, jen si dejde pozor, co za druh kupujete, jelikož většinou pouze druhy rodu Lissachatina (fulica, immaculata, reticulata) jsou vhodné pro začátečníky. Za mě klidně můžete chovat jednu, ale názory se liší, takže je to asi na Vás. Hlavně likvidovat vejce, pokud nebudou jejich rodiče nepříbuzní a dost velcí, samozřejmě pak také musíte dělat selekci, což je náročný proces. Krmíme co největší paletou zeleniny, sem tam nějaké ovoce, ocení sem tam i nějaké bílkoviny (vařená vejce, apod.). Sépiová kost je samozřejmost, mají rádi i skořápky of vajec.

12.4.2021 09:11

hodně lidí je chová v těch velkých plastových krabicích, myslíte že by jeden sám umřel?

Proč vlastně chcete jenom jednoho? Aby se nemnožil?
Jestli budete pořizovat již většího, stejně je možné, že už se před odběrem spářil a příležitostně naklade vajíčka. Oni to mají šneci docela vymakané, sperma od kolegy si dovedou v sobě uchovávat několik měsíců a použít je na několik snůšek.

Jinak se taky přikláním k tomu chovat je aspoň ve dvojici, jsou hodně společenští.

Přidejte reakci

Přidat smajlík