Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím všechny odborníky! Na psech se nám rozběhla diskuse ohledně účinnosti elektronických odpuzovačů proti klíšťatům a hmyzu. A nemůžeme se dopídit odpovědi na otázku, jestli klíště opravdu slyší ultrazvuk (a jestli vůbec něco slyší) a tudíž by to na něj teoreticky fungovalo. Nevíte někdo? Děkuji.

tomvoj
napsal(a):
najděte si něco o Haller's organ
když pozorujete číhající klíště, tak mává předními nožkami
jak fungují (nebo by měly fungovat) elektronické odpuzovače nevím
O Hallerově orgánu vím. Sluchové receptory tam údajně nejsou (píše univerzitní entomolog). Odpuzovače mají fungovat na bázi rušivého ultrazvuku, proto má otázka - jak slyší klíště? (jestli vůbec). To je to, oč tu běží.
napsal(a):
Zdravím všechny odborníky! Na psech se nám rozběhla diskuse ohledně účinnosti elektronických odpuzovačů proti klíšťatům a hmyzu. A nemůžeme se dopídit odpovědi na otázku, jestli klíště opravdu slyší ultrazvuk (a jestli vůbec něco slyší) a tudíž by to na něj teoreticky fungovalo. Nevíte někdo? Děkuji.
Máme odskoušený odvar z hřebíčku, jako repelent. El.repelent jsem chtěl zkusit, ale zatim se na to nedostalo

Fernando
napsal(a):
Máme odskoušený odvar z hřebíčku, jako repelent. El.repelent jsem chtěl zkusit, ale zatim se na to nedostalo
Repelent na klíšťata moc nefunguje - jsem se dozvěděla od pana profesora, viz příspěvek na psech.

joe
napsal(a):
Předpokládám, že to bude fungovat na principu mikrovibrací, které způsobuje ultrazvuk, nikoliv na sluchovém vnímání, ale je to jen můj názor, dokumentaci jsem k tomu neviděl.
Jo, to by mohlo být. Ale aby ta mikrovibrace naopak klíště neupozornila, že se blíží jídlo.