Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Luky.G

7.5.2021 14:25
Luky.G

XXX.XXX.135.44

Zdravím. Včera a dnes dvě moje pakobylky rohaté ochrnuly na dvě přední končetiny. Nemohou s nimi pohybovat a nevím, čím to může být a jak těmto postiženým pomoct. Na internetu jsem nic nenašel a pokud se to stalo dvěma, tak mám strach, jestli nejde o nějakou epidemii nebo něco podobného. Za jakoukoli radu nebo informaci budu moc vděčný.
Děkuju

7.5.2021 16:52
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Doporučuji si dát pozor při krmení:
hlavně nekrmit mladými výhonky ostružiníků
nekrmit rostlinami z oblastí, kde může probíhat nějaký chemický postřik
nekrmit ostružiníkem s červenými skvrnami na listech (plísně, houby)

25.10.2022 21:14
terka28dlouha

XXX.XXX.249.221

Dobrý den, chtěla bych vám zeptat jestli jí pakobylka břečťan jaký . Břečťan jedovatý nebo břečťan popínavých ji Pakobylka Rohata. Děkuji vám a nashledanou

26.10.2022 12:23
Pavel Vancura

XXX.XXX.125.183

Dobrý den, asi to sem nepatří, ale dávejte si pozor na "chovatele" Petra Špalka z Otrokovic a nic mi neposílejte pokud Vám nezaplatí a neplatí dopředu. Na strašilky rád spěchá a pak neplatí a odmítá komunikovat-mám i jeho osobní údaje.

26.10.2022 12:40
tomvoj

XXX.XXX.142.190

terka28dlouha napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych vám zeptat jestli jí pakobylka břečťan jaký . Břečťan jedovatý nebo břečťan popínavých ji Pakobylka Rohata. Děkuji vám a nashledanou

Já bych tzv. pakobylce rohaté břečťan nedával. Nikde jsem neslyšel, že by tento druh byl schopen se s jedovatým břečťanem vypořádat. Můžete dávat všechny růžovité a přes zimu se dá v lese najít druh ostružiníku, který nevymrzá.
Pokud máte pakobylek hodně, tak si nechte přes zimu jenom vajíčka a pakobylky někomu můžete věnovat na zkrmení. Tento druh není nijak vzácný a velmi lehce se množí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík