Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2021 15:31
Lucyyyy

XXX.XXX.173.65

Dobrý den, už je to několik let, co jsem u našeho starého rodinného domu viděla podivného živočicha. Vypadal úplně jako nit byl i stejně úzký, cca 20 cm dlouhý a bílý. Choval se stejně jako had a přední části těla se vztyčil vzhůru, stejně jako to dělá spousta druhů hadů.
Jenže problém je, že had to rozhodně nebyl o zvířata se dost zajímám a nikdy jsem žádné takové zvíře neviděla, ani v žádné odborné literatuře. Už jsem si i začínala myslet, že se mi to jen zdálo, ale rok po tom, mi můj děda řekl, že to také viděl a dokonce dvakrát. Oba jsme se shodli, že jsme nikdy nic takového neviděli.
Projela jsem snad stovky různých stránek na internetu a nikde nic. Nevíte někdo co by to mohlo být? Popřípadě viděl to někdo někdy také? Předem děkuji, za nějaké smysluplné odpovědi, doufám, že vyřeším tuhle dlouholetou záhadu. :D

1.6.2021 17:52
Cvrk

XXX.XXX.132.58

Najděte si, co jsou a jak vypadají strunovci.

1.6.2021 21:03
Lucyyyy

XXX.XXX.255.173

tomvoj napsal(a):
Dovoluji si vložit odkaz na pěkné video, snad to projde

https://www.facebook.com/akademieved/videos/vet%C5%99elec-v-%C4%8Dech%C3%A1ch-nematomorpha/901269387055374/

Děkuji za odkaz a ano, opravdu je to dost podobné, nikdy by mě teda nenapadlo, že se strunovec může jen tak plazit na betoně a vlézt do skulinky mezi schody. Vždy jsem si myslela že žijí jen ve vodě nebo právě v nějakém jiném zvířeti a nejsou tak velcí :D. Ovšem jak se ve videu píše, je spoustu druhů takže předpokládám, že to tedy nejspíš nějaký druh strunovce bude.

1.6.2021 21:05
Lucyyyy

XXX.XXX.255.173

Děkuji za odpověď. A ano na strunovce už jsem koukala, ale myslela jsem si, že nejsou schopni se pohybovat sami po souši na tak dlouhou vzdálenost, ale máte pravdu, nejspíš to nějaký druh strunovce bude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík