Jakého mám šneka?

Šnek africký / oblovka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miki7

21.6.2021 22:34
Miki7

XXX.XXX.38.204

Dobry den,
prosim, co je to za druh sneka?
Dcera ho dostala k narozeninam od svagrove.
Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2021 07:11

Oblovka, pravděpodobně Lissaachatina immaculata albino body, nebo její kříženec s jinou oblovkou.🐌

Jestli máte jen jednoho, pořiďte mu kámoše. Jsou hodně společenští a samotnému bude smutno. Ideální jsou 3 šneci v jednom boxu.

28.6.2021 13:05
evamak

XXX.XXX.12.142

Tak lissachatina immaculata albinobody neexistuje. Buď je to lissachatina fulica albinobody nebo jak píše paní výše kříženec immaculata x fulica. Má dost poničenou ulitu, doporučuji dávat mimo sépiové kosti i mletý vápenec a drcené skořápky. Jinak šneci nejsou společenská zvířata, můžete mít klidně jen jednoho. Pokud mu pořídíte kamaráda stejného druhu, budete řešit neustálé snůšky, lissachatiny snáší několikrát do roka hodně početné snůšky (i několik set vajec). Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z nejčastěji chovaných druhů, není o nmláďata moc zájem. A pokud je to opravdu kříženec, tak ten by se neměl dál množit už vůbec a nechte si ho jen jako mazlíka.

28.6.2021 13:30

Jako takhle, on se může klidně rozmnožit i sám o sobě, minimálně immaculata umí partenogenezi a samotnému se mi stalo, když jsem si jednou jedinkrát pořídil šnečka, že jsem najednou neměl jednoho, ale padesát :D

21.7.2021 10:37
Askalon

XXX.XXX.40.221

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jako takhle, on se může klidně rozmnožit i sám o sobě, minimálně immaculata umí partenogenezi a samotnému se mi stalo, když jsem si jednou jedinkrát pořídil šnečka, že jsem najednou neměl jednoho, ale padesát :D

Zdravím
Achatiny tohle neumí, pokud jste si pořídil 1 šnečka a najednou jste jich měl 50, tak šlo už o předem napářený exemplář, tedy již se spářil a potom jste si ho teprve pořídil už spářeného
Abych se vrátil k původnímu tématu, typoval bych to také na křížence. Říct o šnekovi, že je to společenské zvíře je blbost, protože je mu to úplně šumafuk, a je tedy jedno, zda máte v boxu šneka 1, nebo 3 nebo 10 A nebojte, pokud nebyl celý život od nějakých 4-5 cm velikosti ulity chován sám, o čemž pochybuji, tak se těch ,,kamarádů" pro něj dočkáte. Jak jsem psal, achatiny sice neumí samooplození, ale předem napářené exempláře (což je popravdě většina) mohou klást klidně celý život oplozená vajíčka
Přeji mnoho úspěchů v chovu
JP

22.7.2021 10:15

Askalon napsal(a):
Zdravím
Achatiny tohle neumí, pokud jste si pořídil 1 šnečka a najednou jste jich měl 50, tak šlo už o předem napářený exemplář, tedy již se spářil a potom jste si ho teprve pořídil už spářeného
Abych se vrátil k původnímu tématu, typoval bych to také na křížence. Říct o šnekovi, že je to společenské zvíře je blbost, protože je mu to úplně šumafuk, a je tedy jedno, zda máte v boxu šneka 1, nebo 3 nebo 10 A nebojte, pokud nebyl celý život od nějakých 4-5 cm velikosti ulity chován sám, o čemž pochybuji, tak se těch ,,kamarádů" pro něj dočkáte. Jak jsem psal, achatiny sice neumí samooplození, ale předem napářené exempláře (což je popravdě většina) mohou klást klidně celý život oplozená vajíčka
Přeji mnoho úspěchů v chovu
JP

Já mám ale za to, že zejména immaculata umí i to samooplození.

Jinak souhlasím.

29.7.2021 20:44
Askalon

XXX.XXX.40.216

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám ale za to, že zejména immaculata umí i to samooplození.

Jinak souhlasím.

Teď jsem si o tom trochu více zjistil, a ano, máte pravdu, immaculata skutečně umí i samooplození. Omlouvám se za dezinformaci
S pozdravem
JP

Přidejte reakci

Přidat smajlík