Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2021 13:22
Fridrich Pavel

XXX.XXX.253.71

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli nejde o zaprednici, našel jsem tohoto tvora v Praze v Letňanech, dvakrát se zakous do klaciku, pak se na chvíli zastavil.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2021 13:38

Fridrich Pavel napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli nejde o zaprednici, našel jsem tohoto tvora v Praze v Letňanech, dvakrát se zakous do klaciku, pak se na chvíli zastavil.
Děkuji.

Myslím, že ano. Ale jistá si nejsem.

21.7.2021 11:50
lukasaky

XXX.XXX.98.91

Zápřednice to je. Podle velikosti chelicer bych řekl, že zápřednice jedovatá, ale nejsem odborník.

23.7.2021 10:03
Petsvet.cz

XXX.XXX.63.239

Nádherná. Mně se ještě bohužel na Zápřednici narazit nepodařilo. Poměrnou velikostí ty chelicery působí opravdu majestátně.

23.7.2021 20:59
Fridrich Pavel

XXX.XXX.73.217

Petsvet.cz napsal(a):
Nádherná. Mně se ještě bohužel na Zápřednici narazit nepodařilo. Poměrnou velikostí ty chelicery působí opravdu majestátně.

to je pravda je úchvatná ale lezou mi i do bytu a čekáme miminko můžete mi poradit jak jim v tom zatrhnout aniž bych použil nějaký prostředek proti nim nejsem milovník pavouků ale oni za nic nemohou a jsou užiteční děkuji za radu s pozdravem P.Fridrich

25.7.2021 15:38
Butterfly

XXX.XXX.58.57

Na obrázcích je nějaká šestiočka, ne zápřednice. Jinak ani ta, ani v domech běžná zápřednice Mildeova dítěti neublíží, takže není, co řešit.

lukasaky

25.7.2021 17:24
lukasaky

XXX.XXX.108.0

Tak se omlouvám za chybné určení, příště nebudu tak ukvapený

Modýlek

25.7.2021 21:26
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Šestiočka

25.7.2021 21:32
Fridrich Pavel

XXX.XXX.73.217

nevím jak se to počítá ale napočítal jsem osm nohou

25.7.2021 21:51
Fridrich Pavel

XXX.XXX.73.217

Dobrý večer přihlásil jsem se na tento web abych byl o něco chytřejší a vyznal se v naší přírodě vím že pavouků je nepřeberné množství a druhů ale pokud dám fotografie oranžově červeného pavouka z mohutnýma kusadly a Pan Butterfly mi řekne že nejde o Zápřenici jedovatou ale o jiný druh a určí ho jako zápřednice Mildeova který je na zelenalí a já se ptám na druh který má úplně jinou barvu a kusadla má menší a né tak výrazné jako jsem dal na fotografii kde je zobrazen pokud to nepochopil a neví to přesně je lepší mlčet než něco plácnou a proto prosím můžete mi pomoci určit tohoto drobečka děkuji z pozdravem Pavel Fridrich.

26.7.2021 07:13

nevím jak se to počítá ale napočítal jsem osm nohou

Však jo.

26.7.2021 07:17

Dobrý večer přihlásil jsem se na tento web abych byl o něco chytřejší a vyznal se v naší přírodě vím že pavouků je nepřeberné množství a druhů ale pokud dám fotografie oranžově červeného pavouka z mohutnýma kusadly a Pan Butterfly mi řekne že nejde o Zápřenici jedovatou ale o jiný druh a určí ho jako zápřednice Mildeova který je na zelenalí a já se ptám na druh který má úplně jinou barvu a kusadla má menší a né tak výrazné jako jsem dal na fotografii kde je zobrazen pokud to nepochopil a neví to přesně je lepší mlčet než něco plácnou a proto prosím můžete mi pomoci určit tohoto drobečka děkuji z pozdravem Pavel Fridrich.

Ale tak občas se stane, že se i chytří a zkušení odborníci neshodnou. Nejen na bezobratlých. Třeba se vyjádří ještě někdo další. Nebo pošlete fotografie na - plácnu - biologickou fakultu nebo akademii věd. A dejte pak vědět.

26.7.2021 11:25
lukasaky

XXX.XXX.108.0

Ale pan Butterfly jej neurčil jako zápřednici Mildeovu. Napsal, že se podle něj jedná o nějakou šestiočku a podotkl, že v domech se běžně vyskytuje zápřednice Mildeova, která není člověku nijak nebezpečná. Ač jsem si byl jistý, že je to zápřednice, považuji jeho určení za správné, opravdu to vypadá na šestiočku (všimněte si skupiny očí uprostřed hlavohrudi). Ovšem ty chelicery má opravdu impozantní

26.7.2021 15:05

lukasaky napsal(a):
Ale pan Butterfly jej neurčil jako zápřednici Mildeovu. Napsal, že se podle něj jedná o nějakou šestiočku a podotkl, že v domech se běžně vyskytuje zápřednice Mildeova, která není člověku nijak nebezpečná. Ač jsem si byl jistý, že je to zápřednice, považuji jeho určení za správné, opravdu to vypadá na šestiočku (všimněte si skupiny očí uprostřed hlavohrudi). Ovšem ty chelicery má opravdu impozantní

Myslíte na třetím fotu? Ty chelicery mě taky zmátly.

26.7.2021 15:50
lukasaky

XXX.XXX.108.0

Ano, na některých fotkách zápřednice jedovaté na internetu jsou jasně vidět vedlejší oči po stranách, ale zde na 2. a 3. fotce vůbec vidět nejsou a všechny oči jsou seskupené uprostřed, jak to mají šestiočky.
Každopádně se zápřednicí bych se rád potkal #snail,#

Přidejte reakci

Přidat smajlík