Dobrý den,
chci se zeptat na mého sklípkana,
mám ho 2 roky, dnes sem ho zkoušela brát na ruku a objevilo se mu na těle toto to uprostřed
Nevíte co je to, co se děje? Možná jak se mi otřel o ruku
Děkuji moc!
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Nic to zřejmě není,jen malá lisinka. Bud se vyčesal,nebo si ty žahavé chloupky mohl i o něco sedřít,pokud někde prolézal úzkým prostorem apod. Klidně i u té manipulace. Ovšem pavouk by se něměl s terária vyndávat,pokud to není nezbytně nutné,je to pro něho většinou dost stresující.
Modýlek
napsal(a):
Nic to zřejmě není,jen malá lisinka. Bud se vyčesal,nebo si ty žahavé chloupky mohl i o něco sedřít,pokud někde prolézal úzkým prostorem apod. Klidně i u té manipulace. Ovšem pavouk by se něměl s terária vyndávat,pokud to není nezbytně nutné,je to pro něho většinou dost stresující.
Děkuji
Dobrý den jak sem psala o tom sklípkanovi tak prý na mě přenesl žahavé chloupky jak tam má teď listinu mohu se prosím zeptat nějak co dělat od té doby mu se lisina zvětšuje a mě oteklo tělo kopřivkou po pár hodinách a už to je tak den má se kvůli tomu někam zajít je jedovatý nějak abych někam šla děkuji moc
Tarantela
napsal(a):
Pokud vám takto poleze po stěnách, může spadnout a ošklivě si ublížit. Zvážila bych přestěhování, když už ho vyndaváte
Dobrý den jak sem psala o tom sklípkanovi tak prý na mě přenesl žahavé chloupky jak tam má teď listinu mohu se prosím zeptat nějak co dělat od té doby mu se lisina zvětšuje a mě oteklo tělo kopřivkou po pár hodinách a už to je tak den má se kvůli tomu někam zajít je jedovatý nějak abych někam šla děkuji moc
Modýlek
napsal(a):
Martin.St

XXX.XXX.153.162
Dobrý den, mám pocit že 4 den od založení terárií se mi v nich rozrostla plíseň. Četl jsem, že pavouka by mohla i zahubit. Větrací otvor je pouze nahoře. Terárium velikosti 15 na 15. Každý den na chvíli terárium otevřu abych vyměnil vzduch. Nepřeháním to s rosením podklad lignocel. Co mi doporučite? Druh sklípkan hamorii a beohmie.
Martin.St
napsal(a):
Dobrý den, mám pocit že 4 den od založení terárií se mi v nich rozrostla plíseň. Četl jsem, že pavouka by mohla i zahubit. Větrací otvor je pouze nahoře. Terárium velikosti 15 na 15. Každý den na chvíli terárium otevřu abych vyměnil vzduch. Nepřeháním to s rosením podklad lignocel. Co mi doporučite? Druh sklípkan hamorii a beohmie.
Máte příliš mokrý substrát a lignocel je taky nevhodný (právě kvůli plesnivění). Pavouky okamžitě přemístěte do suššího boxu a malou výškou. Brachypelma jsou z Mexika, kde obývají sušší prostředí.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Raději použijte rašelinu,vlhčit méně,stačí jeden roh terária a ty kokosové skořápky bych vyměnil za jiný tip úkrytu.chytají totiž velmi snadno plísen. Nejlepší je bud korková kůra,nebo třeba nějaký keramický květináč,říznutý na půl,případně nějaký úkryt pro teraristiku,akvaristiku apod.