Sklípkan žahavé chloupky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2021 09:13
Vennskdkakula8

XXX.XXX.216.133

Dobrý den jak sem psala o tom sklípkanovi tak prý na mě přenesl žahavé chloupky jak tam má teď listinu mohu se prosím zeptat nějak co dělat od té doby mu se lisina zvětšuje a mě oteklo tělo kopřivkou po pár hodinách a už to je tak den má se kvůli tomu někam zajít je jedovatý nějak abych někam šla děkuji moc

2.8.2021 23:43
kubas

XXX.XXX.133.53

Pokud nekecáš a si normální tak už sis davno mohla skocit k doktorovi...nechapu proc to tady pises desetkrat. Ja tomu stejne neverim

3.8.2021 03:48
Petsvet.cz

XXX.XXX.61.54

Žahavé chloupky jsou extrémně nebezpečné a to do té míry, že ti na ruce může vyrůst Moribundus. Naštěstí je jeden zaručený lék, co člověku zachrání zdraví.

Musíš sklípkana přendat do krabičky a okamžitě ho předat nějakému normálnímu chovateli, který se o něj bude starat do konce života. Důležité pak je, si nepořizovat sklípkana dalšího. Jenom přítomnost dalšího sklípkana ten Moribundus může vyvolat.

10.8.2021 10:00
Vennskdkakula8

XXX.XXX.216.133

kubas napsal(a):
Pokud nekecáš a si normální tak už sis davno mohla skocit k doktorovi...nechapu proc to tady pises desetkrat. Ja tomu stejne neverim

Nekecám stačili prášky;))

10.8.2021 10:01
Vennskdkakula8

XXX.XXX.216.133

Petsvet.cz napsal(a):
Žahavé chloupky jsou extrémně nebezpečné a to do té míry, že ti na ruce může vyrůst Moribundus. Naštěstí je jeden zaručený lék, co člověku zachrání zdraví.

Musíš sklípkana přendat do krabičky a okamžitě ho předat nějakému normálnímu chovateli, který se o něj bude starat do konce života. Důležité pak je, si nepořizovat sklípkana dalšího. Jenom přítomnost dalšího sklípkana ten Moribundus může vyvolat.

Co prosím si zde vymýšlíte já sem psala slušný dotaz.
A nikomu ho nemám v plánu dat má se dobře;) to že se stane nějaky omyl to já nerada ale bohužel

10.8.2021 10:33
Tarantela

XXX.XXX.177.253

Vennskdkakula8 napsal(a):
Co prosím si zde vymýšlíte já sem psala slušný dotaz.
A nikomu ho nemám v plánu dat má se dobře;) to že se stane nějaky omyl to já nerada ale bohužel

Dobře se rozhodně nemá. Má promáčené terárium, které se mu evidentně nelíbí, a proto leze po výškách, v následku čehož mu hrozí riziko pádu a zranění. Pořizovat si zvíře a neinformovat se o jeho potřebách je nezodpovědné a hraničí s týráním, i když jde pouze o bezobratlého živočicha!

Modýlek

10.8.2021 13:33
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Pokud jste měla takhle silnou alergickou reakci na chloupky,tak nevím co by se stalo,kdyby vás kousnul,na to pozor ! Nejvice kousnuti je od mírných druhů,často si lidé myslí,jak jsou klidní,ale každý jedinec se chová jinak a i mírný druh dokáže zautočit. Jinak k tomu teráriu,pokud to není foto zrovna čerstvě po rošení,je pravda co píše Tartanela,je tam evidentně hodně vlhko,orošené stěny a sklípkan nahoře tomu naznačují,tak bud špatné větrání,nebo ubrat s rošením,případně oboje.

10.8.2021 16:04
Vennskdkakula8

XXX.XXX.216.133

Tarantela napsal(a):
Dobře se rozhodně nemá. Má promáčené terárium, které se mu evidentně nelíbí, a proto leze po výškách, v následku čehož mu hrozí riziko pádu a zranění. Pořizovat si zvíře a neinformovat se o jeho potřebách je nezodpovědné a hraničí s týráním, i když jde pouze o bezobratlého živočicha!

Ale on byl vylezly jen na tu fotku protože jsem ho vyndavala

10.8.2021 20:42
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Tarantela napsal(a):

Přesně tak. Vlhký jak v Kongu po deštích, do toho ty umělý akvarijní kytky (nemají tam co dělat - až na ně řachne, může se mu něco stát). Zkuste si o podmínkách na chov tohohle druhu něco nastudovat, ať se má dobře

Přidejte reakci

Přidat smajlík