Prosím o radu - šváb

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2021 20:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dobrý den,
mám asi hloupou otázku, ale v těhlech příšerkách se absolutně nevyznám, můj vrchol je rozeznání nejběžnějších druhů strašilek, dál jsem bezradná, proto doufám, že by mi tu někdo mohl osvětlit situaci.

Před chvílí jsem doma na úložném boxu potkala pravděpodobně švába. Bohužel nemám fotku, nebývám ohledně hmyzáků a brouků běžně nijak hysterická, ale tohle mě zaskočilo, fakt jsem jenom čuměla a hlavou mi běželo wtf šváb, cože? Ačkoli se v konkrétních identifikacích nevyznám, jsem přesto dost nakloněná tomu, že to nějaký druh švába byl.
Chtěla jsem to chytit, ale šíleně rychle to uteklo.

Mám se plašit? Jak moc pravděpodobné je, že to byla nějaká mrcha, kterou je potřeba urychleně řešit? Potkala jsem ho v místnosti, která funguje primárně jako knihovna a u jedné stěny je regál s úložnými boxy s povlečením, ale přes léto je tam v podstatě nonstop otevřené okno.

Dost mě to vyděsilo, protože jsem spíš ten typ člověka, co má věci organizované a nesnáším bordel, tudíž je tu prostě fakt čisto a najednou mám na návštěvě švába.

12.8.2021 21:09
Cvrk

XXX.XXX.67.22

Je to někde blízko přírody? Pak to mohl být rusec a nic se neděje. Je to uvnitř zástavby? Pak bych zpozorněl a koupil lepové pasti na šváby a sledoval, jestli se něco chytne.

12.8.2021 21:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Cvrk napsal(a):
Je to někde blízko přírody? Pak to mohl být rusec a nic se neděje. Je to uvnitř zástavby? Pak bych zpozorněl a koupil lepové pasti na šváby a sledoval, jestli se něco chytne.

To, co mi většinou vyjede, když zadám "rusec" (takže předpokládám, že to bude ten nejběžnější zde), má jiný odstín, přijde mi, a je takový špičatější. Byl velký asi tak 1cm, víc určitě ne. Obecně z toho, co jsem tak různě našla, mi přijde, že vypadal nějak takhle. Jak barvou, tak tvarem. Ale můžu se mýlit, zrovna teď po zhlédnutí obrázků s x šváby už ani nevím, co jsem viděla.
Bydlím v blízkosti lesa, zrovna pod tím oknem do té místnosti je aktuálně docela prales.

12.8.2021 21:29
Cvrk

XXX.XXX.67.22

Klidně to mohl být Ectobius laponicus, ti někdy vletí dovnitř. Ale mají přes 1 cm.

13.8.2021 09:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Doufám, že snad jo. Díky za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík