Dobrý den, nemá někdo zkušenost s experimentováním s teplotními formami našich baboček, konkrétně například Babočky paví oko?
V nějaké staré literatuře to bylo celkem obsažně popsané, ale nějak už ji nemám k dispozici...
Díky za postřehy 🙂
Taky by mě zajímalo, bohužel tady není moc lidí až tak moc znalých entomologie a chovu motýlů :) takže já bych zkusil dát příspěvek na Motýlí klenoty na fb, tam je asi největší koncentrace odborníků a vzdělaných v oboru :).
Kdysi dávno jsem to také četl. Tuším, že se musí dát čerstvé kukly ( kdy jsou ještě zelené ) na chvíli např. do lednice, mražáku či trouby s různými teplotami. Tím se docílí různé formy ( u baboček paví oko rozmazané oka ). Ale nikdy jsem to nezkoušel.
Je totiž starší než dva roky a hrozí tedy, že nedostanete smysluplnou odpověď. Pokud vás toto téma zajímá,
vložte prosím váš příspěvek nebo dotaz jako nové diskusní vlákno.