Roháč obecný

Roháč obecný
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MattBeetle

28.10.2021 18:14
MattBeetle

XXX.XXX.85.56

Dobrý den,
měl bych prosbu,potřeboval bych poradit.
Neznal by někdo lokalitu, kde jse vyskytuje rohač obecní v Králove Hradeckém kraj?
Děkuji :)

29.10.2021 11:05
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.10.186

myslím že vzhledem k vzácnosti a ochraně těchto brouků moc lidí lokalitu neprozradí, jednu mám asi 500m od baráku, není velká a proto o to více křehká.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.10.2021 22:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Luboš Jedlinský napsal(a):
myslím že vzhledem k vzácnosti a ochraně těchto brouků moc lidí lokalitu neprozradí, jednu mám asi 500m od baráku, není velká a proto o to více křehká.

Souhlasím, to je jak prozrazovat houbařský flek, prostě se to neříká.

31.10.2021 11:20
kubas

XXX.XXX.133.102

Přesně tak. Ať si žijou, tam kde si žijou a kdo chce tak je pozorovat může.

21.11.2021 16:19
Askalon

XXX.XXX.37.215

Myslím, že pan MattBeetle přece neříkal, že chce roháče sbírat, třeba chce jen fotografovat, pozorovat... Atd... ;)
Já jsem z Ústeckého kraje, takže já vám nepomůžu, ale někdo by mohl, pokud tedy nechcete brouky sbírat, ostatně rád bych upozornil, že to je nezákonné... :)
S pozdravem
JP

21.11.2021 19:54
lukasaky

XXX.XXX.102.38

Pan MattBeetle sice nic o sbírání neříkal, ale v diskusi by si to pak mohl přečíst kdokoli jiný, a lidé jsou bohužel různí
Samotného by mě to, kvůli pozorování, zajímalo (Též jsem z Královéhradeckého kraje), ale chápu a souhlasím s tím, že u takovýchto vzácných druhů se lokality neznámým lidem nevyzrazují

24.11.2021 11:07
Dan1

XXX.XXX.168.253

I to je velká nápověda už kvůli toho, že díky mnoha nabídkám je známa vaše adresa. Tak konkrétní jste p. Jedlinský nemusel být. Lokalita Má být vaše tajemství.
D

25.11.2021 12:31
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.14.224

Dan1 napsal(a):
I to je velká nápověda už kvůli toho, že díky mnoha nabídkám je známa vaše adresa. Tak konkrétní jste p. Jedlinský nemusel být. Lokalita Má být vaše tajemství.
D

to ano, ale jsem si jistý že tu lokalitu je poměrně težké najít, oblast je rozsáhlá a v ní pouze maličká oblast kde žijí, tím pádem jich tam není mnoho, i když vím kde hledat, opravdu je spatřím velmi vzácně, dá to práci je najít.

MattBeetle

7.12.2021 09:35
MattBeetle

XXX.XXX.218.165

děkuju ,, potřebuji na příští rok nafotit roháče ,nejsem tip lidí co ho zbírá a zabíjí a preparuje, potřebuji fotky a díky to mu že jsem slyšel že prý kolem hradce kralove jsou dubové nebo bukovélesy a praý se vnich dá najít tak jsem se chtěl zeptat ve slušnosti jestli by byl někdo ochoten lokalitu zjistit a zdělit jí do mailu , chápu ,,, díky ochraně chapu že lidi neprozradí lokalitu .. člověk si lokalitu musí najít sám . Přece jenom díky.

7.12.2021 14:29
joe

XXX.XXX.155.10

Roháči jsou ve středních Čechách na mnoha místech, za mne to není až tak vzácný brouk. Imago navíc žije krátkou dobu cca 3 týdny až měsíc. Nejdůležitější pro jeho ochranu je neničit biotopy, ve kterých žije. Ve východních Čechách je nejznámější lokalita Žehuňska obora.

9.12.2021 22:50
kubas

XXX.XXX.38.85

I takoví se zde najdou jeste napiste presne souradnice

Přidejte reakci

Přidat smajlík