MattBeetle

XXX.XXX.85.56
Dobrý den,
měl bych prosbu,potřeboval bych poradit.
Neznal by někdo lokalitu, kde jse vyskytuje rohač obecní v Králove Hradeckém kraj?
Děkuji :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Luboš Jedlinský
napsal(a):
myslím že vzhledem k vzácnosti a ochraně těchto brouků moc lidí lokalitu neprozradí, jednu mám asi 500m od baráku, není velká a proto o to více křehká.
Souhlasím, to je jak prozrazovat houbařský flek, prostě se to neříká.
Myslím, že pan MattBeetle přece neříkal, že chce roháče sbírat, třeba chce jen fotografovat, pozorovat... Atd... ;)
Já jsem z Ústeckého kraje, takže já vám nepomůžu, ale někdo by mohl, pokud tedy nechcete brouky sbírat, ostatně rád bych upozornil, že to je nezákonné... :)
S pozdravem
JP
Pan MattBeetle sice nic o sbírání neříkal, ale v diskusi by si to pak mohl přečíst kdokoli jiný, a lidé jsou bohužel různí
Samotného by mě to, kvůli pozorování, zajímalo (Též jsem z Královéhradeckého kraje), ale chápu a souhlasím s tím, že u takovýchto vzácných druhů se lokality neznámým lidem nevyzrazují
Dan1
napsal(a):
I to je velká nápověda už kvůli toho, že díky mnoha nabídkám je známa vaše adresa. Tak konkrétní jste p. Jedlinský nemusel být. Lokalita Má být vaše tajemství.
D
to ano, ale jsem si jistý že tu lokalitu je poměrně težké najít, oblast je rozsáhlá a v ní pouze maličká oblast kde žijí, tím pádem jich tam není mnoho, i když vím kde hledat, opravdu je spatřím velmi vzácně, dá to práci je najít.
MattBeetle

XXX.XXX.218.165
děkuju ,, potřebuji na příští rok nafotit roháče ,nejsem tip lidí co ho zbírá a zabíjí a preparuje, potřebuji fotky a díky to mu že jsem slyšel že prý kolem hradce kralove jsou dubové nebo bukovélesy a praý se vnich dá najít tak jsem se chtěl zeptat ve slušnosti jestli by byl někdo ochoten lokalitu zjistit a zdělit jí do mailu , chápu ,,, díky ochraně chapu že lidi neprozradí lokalitu .. člověk si lokalitu musí najít sám . Přece jenom díky.