Modýlek

XXX.XXX.37.129
Dobrý den,
dnes se mě bohužel potvrdilo,že moje malá metallica je mrtvá. Asi týden zpět jsem ji dával mikrocvrčka a nelovila,běhal jí tam 2 dny,tak jsem ho zase odchytil stím,že se blíží svlek,nebo že prostě není hladová. Předevčírem jsem jí šel zavlhčit podklad a byla apatická,jindy okamžitě mizí do úkrytu,tentokrát dál nehybně visela na boku krabičky ani se nehla,tak jsem si říkal,že se nejspíše blíží opravdu svlek,zarosil jsem a druhý den ráno sklípkan ležel na zádech,přesně pod místem,kde visel.
Ovšem večer po 12h pořád stejná poloha,bez jakýkoliv známek pohybu,či změny pozice nohou. Sklípkana jsem nerušil a dnes po dalších 16h nalezen sklípkan v naprosto stejné poloze. Tak nevím co se stalo,že uhynul,bud nedal svlek,nebo mám podezření na parazity,jelikož při důkladném zkoumání jsem na něm zahlédnul několik opravdu miniaturních bílých teček. Nevím tedy jak by se k němu dostali,nejspíše z krmení (mikrocvrčci) ale u ostatních sklípkanů,které krmím mikrocvrčkama je vše v pořádku.
Tak nevím,kde se stala chyba,každopádně mě to mrzí,moje první metallica a takhle uhynula.
Budu rád za konzultaci,případné rady a zkušenosti.
Děkuji a přikládám pár foto,nevím zda na nich bude i vidět ty bílé tečky co má na sobě.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Tak mě to nedalo a udělal jsem pitvu,svlékat se nechystala,pod hlavohrudí žádná druhá nebyla,to samé u abdomenu. Po rozevření chelicer od sebe,bylo vidět kolem ústní dutiny spousty bílých teček (nějaký druh parazitu,roztoče)
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Nejhorší je,že člověk stím nic neudělá,pokud to zjistí může maximálně jedince přendat do jiné ubykace a čekat. A přesto že jsem na ni koukal každý den,těch miniaturních parazitu jsem si všiml,až když byla mrtvá,tudíž nehybná. Měla nějakých 2,5cm v těle,měl jsem jí pouhé 4 měsíce a dala u mě jeden svlek. Nejhorší,že nevím,kde k tomu přišla,zda z potravy,nebo z kousku mechu co jsem jí tam ze začátku dal? Možné,že už je měla i při koupi,těžko říct na takovým prcku jsou ty roztoči pouhým okem sotva vidět.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Těžko říct v mém případě,ale pokud budou ostatní prckové,které krmím stejnýma mikrocvrčka v pohodě,tak je pravděpodobné,že už ty parazity měla.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Psal jsem mikro,reálně už odrostlejší 1 až 2 cm.