Krejcovec

XXX.XXX.90.121
Zdravím,
Prosim vás, nevěděl by někdo co je to za potvory a jak na ně ? Cca před dvěma týdny se nám nastěhovali na stěnu v kuchyni. Zkoušíme je brát luxem, pak zeď vyfenovat a větrat. Hmyzáci se ale po čase vracejí na stejna místa. Myslíme si že jsou to pisivky, ale nesedi nám velikost. Ty brouci co máme v bytě mají možná 1mm a to ani ne.
Chtělo by to nějakou lepší fotku, v dnešní době už většina mobilů zvládne nějaký makro režim nebo přiblížení.
Pokud je ta zeď studená, tak bude i vlhká a to je ideální prostředí pro růst plísní a to je jejich potrava, případně se vám namnožily na uskladněných potravinách a v noci vylezou na zeď. Když se na pisivku podíváte pod lupou tak mají výrazně velkou hlavu.
Kdyby to byl jenom takový pochodující prach, tak by to mohli být roztoči, ale ti jsou dost menší.
Krejcovec

XXX.XXX.90.121
Děkuji za příspěvek. Ještě jsem se ženou pátral a myslíme si, že by to mohli být i ti roztoči. Je to opravdu malé jako zrnko prachu, samostatně to vypadá, že je to bílé nebo průhledné, ale jakmile jsou ve skupině, tak barvou připomínají světlejší písek. Omlouvám se za foto, zítra to zkusím vyfotit přes lupu.
Krejčířová

XXX.XXX.90.121
Dobrý den, dnes se mi to podařilo lépe vyfotit a vypadá to fakt na ty roztoče...
Musel bych to viděl pod lupou pořádně, ale vypadá to na roztoče možná Acarus siro, chtělo by to udělat inventuru ve spížce a prohlídnout pořádně zásoby mouky, vloček, těstovin, všeho co by mohlo být navlhlé. Nebo krmiva pro zvířata, sušené ovoce...
Co se vám nezdá a například i je cítit zatuchlinou vyhodit. Zbylé potraviny můžete zabalit do igelitu nebo potravinářské folie a uvidíte odkud to leze.
Samozřejmě jestli máte koberce a čalouněný nábytek, případně nějaké peří v polštářích, tak se to likviduje hůře. Jestli máte doma psa tak vyčistit pelech.
Pokud mají roztoči co žrát, tak se množí ohromnou rychlostí, mě třeba na živné půdě pro octomilky a za týden pochodovala vrstva rozpočů po polici hledat další žrádlo.
Krejcovec

XXX.XXX.90.121
Děkuji za radu. Zatím nám potvrzujete naše domněnky, takže zejtra se pustíme na generalku kuchyně.