Miiia

XXX.XXX.93.172
Dobrý večer,
můj sklipkan Ceratogyrus darlingi si utrhl dvě zadní končetiny.
Utrhnutá koncetina se pořad hýbe, sklipkan se zda v poradku, myslíte ze to přežije?
Miiia

XXX.XXX.93.172
kubas
napsal(a):
Sám si ji neutrhl.
O kelímek si ji utrhl dvě nohy když přítel zavítal kelímek zatím sklipkan žije a nekrvaci ale nevím jestly mu to doroste .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Miiia
napsal(a):
O kelímek si ji utrhl dvě nohy když přítel zavítal kelímek zatím sklipkan žije a nekrvaci ale nevím jestly mu to doroste .
Pokud jste mu víčkem utrhli nohy, neříkal bych tomu ' on si je utrhl'! Jinak pokud funguje dál, nebyla ztráta hemolymfy veliká a měl by to postupně svleky nahradit, ale rozhodně bych na sebe pyšný nebyl 😑
Miiia

XXX.XXX.93.172
napsal(a):
Pokud jste mu víčkem utrhli nohy, neříkal bych tomu ' on si je utrhl'! Jinak pokud funguje dál, nebyla ztráta hemolymfy veliká a měl by to postupně svleky nahradit, ale rozhodně bych na sebe pyšný nebyl 😑
Prave je mi líto co se stalo přítele sem vynadala a když je to jenom sklipkan skoro brečela lítosti .
Bože, to je zase diskuse. Pavouk by to měl normálně přežít a při dalším svleku se nohy obnoví (budou slabší) a při dalším se obnoví úplně. Vy co se divíte, neviděli jste nikdy pavouky z odchovů? Psalmopoeus se ke mně dostane skoro vždy se 6 nohama, teď mám I. mira, které upadla nožka, A. ezendami jsem dostal s 5 nohama a tak bych mohl pokračovat.
Samozřejmě je potřeba si dávat pozor na to, jak zavíráte krabičky.

kubas
napsal(a):
Pavouky chovám 22 let ale nikdy jsem žádného nepřivřel asi někde udělali soudruzi chybu..
Me se to povedlo nedávno málem s kudlankou ( ony sedávají těsně pod víčkem na stěnách a hrnou se ven) - podobné věci se prostě stávají, já jsem reagoval proto, že mi přišla nesmyslná formulace, že si to pavouk utrhl sám, že nebyla zadavatelka schopná to napsat po pravdě.. jako s pády velkých sklípkanů při zbytečném pouštění ven atd