Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak poznáváte, jestli je v kukle již "hotový" brouk a můžete ji třeba už rozebrat a brouka vyndat? Jde to nějak spolehlivě poznat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je mi jasné, ale jde mi o to, že když si ho "vyloupnete" a už je hotový, je to takový pěkný rituál a hlavně to hrozně baví děti. Podle času atd. to samozřejmě tipnout jde, když si udržím přehled, ale to už chce docela disciplínu. :-) Jde mi o to, jestli náhodou někdo z vás nemá nějaký relativně spolehlivý fígl, jak to tipnout čistě na základě toho, když se mu kukla dostane do ruky.
Nejlepší finta je vést si záznamy o zakuklení. Další finta je vypěstovat si dokonalý cit v ruce, kdy poznáte, že v kokonu je už brouk a ne pupa, To se hodí například při chovu brouků rodu Cheirolasia.
Já bych doporučoval kukly otevírat jenom jako poslední možnost. Připadně jenom okénko pro kontrolu a nechat na pokoji, maximálně trochu navlhčit a zase nechat na přírodě.