Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2022 22:11

Jak poznáváte, jestli je v kukle již "hotový" brouk a můžete ji třeba už rozebrat a brouka vyndat? Jde to nějak spolehlivě poznat?

9.2.2022 12:25
jenda.m

XXX.XXX.25.216

To jakou formu má brouk v kukle se dá odvodit od druhu a doby které se larva zakuklila. Myslím že úplně bezpečně to poznat nejde.Vyndavání brouka bych úplně nedoporučoval. Brouk si umí vylézt sám až bude jeho čas.

9.2.2022 21:13

To je mi jasné, ale jde mi o to, že když si ho "vyloupnete" a už je hotový, je to takový pěkný rituál a hlavně to hrozně baví děti. Podle času atd. to samozřejmě tipnout jde, když si udržím přehled, ale to už chce docela disciplínu. :-) Jde mi o to, jestli náhodou někdo z vás nemá nějaký relativně spolehlivý fígl, jak to tipnout čistě na základě toho, když se mu kukla dostane do ruky.

11.2.2022 02:40
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Nejlepší finta je vést si záznamy o zakuklení. Další finta je vypěstovat si dokonalý cit v ruce, kdy poznáte, že v kokonu je už brouk a ne pupa, To se hodí například při chovu brouků rodu Cheirolasia.
Já bych doporučoval kukly otevírat jenom jako poslední možnost. Připadně jenom okénko pro kontrolu a nechat na pokoji, maximálně trochu navlhčit a zase nechat na přírodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík