Vyhřívání plastových boxů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2022 00:14
Scorder ÚL

XXX.XXX.78.238

Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat jak řešíte vyhřívání plastových boxů pro bezobratlé.
Začínám teď s chovem štírů, své mladé Heterometrus petersii mám zatím ve skleněném teráriu což je pochopitelně asi esteticky nejhezčí, ale jakožto student si nedokážu představit rozšiřování chovu dalšími druhy do dalších a dalších terárií. Jak z finančního, tak i z praktického hlediska. Ale tady se dostávám k problému vyhřívání.
Je možné používat výhřevné podložky na klasické boxy co koupím někde v nábytku?
U petersii by to asi problém nebyl, stačí mi jim zvednout celkovou teplotu jen o nějaké 3 až 5 °C, což asi na žádné toxické látky nebude vypouštět, ale co s druhy co vyžadují pouštní teploty?
Bojím se konstantně na plast pouštět teploty okolo 35 °C ( přímo na místě dotyku by to bylo nejspíš i více ). Zase na boxu z OBI co mám je nálepka, že může do myčky. Tam jsou teploty určitě vyšší, ale pouze na chvilku. Napadl mě výhřevný kabel, ale ty jsem zatím našel v min. délce okolo 4m a na menší boxy které budou většinou vyžadovat rozdílnou teplotu to asi nebude moc dobře fungovat, nehledě na zbytečné nevyužité teplo které půjde z regálu pryč.
V nejbližší době žádné pouštní druhy neplánuji, ale do budoucna určitě ano.
Předem moc všem děkuji za odpovědi, byl bych rád i za fotky pro inspiraci jak máte zařízené chovy.
Podotýkám jsem začínající chovatel, berte to prosím v potaz

Přidejte reakci

Přidat smajlík