Lihnutí lišajů - prosím o rady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2022 19:08
dcech

XXX.XXX.144.130

Mám několik různých kukel lišajů, za chvíli se mi vylíhnou. Chtěl bych, aby se mi všichni bezpečně vylíhly, tak prosím o nějaké rady.

Upraveno Adminem 2.4.2022 v 19:14 - interpunkce

2.4.2022 23:10
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Obecná doporučení: pokud to jsou naše druhy, tak bych je nechal venku, kde je přirozená vlhkost. Pokud je máte "indoor" tak kontrolovat a udržovat hlavně vlhkost.
Další věc je poskytnout motýlovi ideální prostředí pro vypnutí křídel, Takže buď si pořídit nějakou klec s pletivem, nebo alespoň nějaký karton (krabici) s vnitřkem vylepeným nějakou látkou nebo pletivem, aby mohl motýl vylézt na stěnu případně na strop. Klidně napište konkrétní druhy, které řešíte a kde je máte uložené teď.

3.4.2022 10:10
dcech

XXX.XXX.144.130

tomvoj napsal(a):
Obecná doporučení: pokud to jsou naše druhy, tak bych je nechal venku, kde je přirozená vlhkost. Pokud je máte "indoor" tak kontrolovat a udržovat hlavně vlhkost.
Další věc je poskytnout motýlovi ideální prostředí pro vypnutí křídel, Takže buď si pořídit nějakou klec s pletivem, nebo alespoň nějaký karton (krabici) s vnitřkem vylepeným nějakou látkou nebo pletivem, aby mohl motýl vylézt na stěnu případně na strop. Klidně napište konkrétní druhy, které řešíte a kde je máte uložené teď.

to vše mám potřeboval bych rady ohledně líhnutí z hlíny druhu lišaj vrbkový, lipový, šeříkový, svalčcový, obecně

3.4.2022 11:02
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Já kukly v hlíně nenechávám. Někdo je nechává na vlhkém mechu nebo hoblinách. Já je mám na papírových ubrouscich a hlídám jenom vlhkost. Před lihnutik kukla změkne a často ztmavne. Lihnuti volně položených kukel je v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík