Jak uchovat tělo mrtvého sklípkana?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

RadimL

9.4.2022 10:17
RadimL

XXX.XXX.208.224

Dobrý den chtěl bych se zeptat co dělat z mrtvým sklípkanem když si ho chci nechat na internetu jsem nikde nenašel odpověď tak doufám že jí tady najdu.

9.4.2022 18:57
vlasta1

XXX.XXX.82.45

Zalít smůlou
To chvíli vydrží

9.4.2022 19:55
slaviczavik

XXX.XXX.210.170

Já je dávám do mrazáku, lepší řešení jsem zatím nenašel.

Modýlek

9.4.2022 20:29
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Tak bud si je můžete dát do lihu v nějaké skleněné nádobě,případně zalít do pryskyřice,nebo preparovat,ale tam je potřeba aspon trochu zručnosti a trpělivosti. Samozřejmě čím vice kusů člověk preparuje,tím se v tom zdokonaluje. Na internetu je myslím dost návodů na preparaci,včetně videí na youtube.

10.4.2022 16:58
OnlyK

XXX.XXX.168.140

V každém případě je nutno alespoň minimálně ošetřit zadeček - při naložení do alkoholu se zkazí, při vysoušení se bude kazit a zůstane s množstvím smradu, při zalití pryskyřicí se též zkazí.
Ideálním způsobem jak ho vypreparovat je udělat ve spodní části malou dírku, vytáhnout opatrně pinzetou vnitřnosti, ošetřit alkoholem (v domácích podmínkách stačí vodka nebo pálenka) vyplnit vatou (případně vatu též napustit alkoholem) a díru opět opatrně zalepit (není nutno) a nechat uschnout na místě, kam NEsvítí slunce.

Úplně nejlepší by bylo propíchnout i hlavohruď a nohy injekční stříkačkou a posilnit je pár kapkami alkoholu jako ochranu před drobným hmyzem.

Potom už je jedno, jak s ním budete nakládat dále, hlavní je ta prvotní konzervace.

Kdyby něco nebylo jasné, klidně se ptejte, jsem tak trochu u oboru 😄

Modýlek

10.4.2022 22:29
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Máte naprostou pravdu,ta preparace aspon abdomenu je potřebná jak do lihu tak do pryskyřice,pokud chcete mít pěkný výsledek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík