Jaqekin

XXX.XXX.157.126
Dobrý den.
Chtěl bych začít s chovem kudlanek a přemýšlím že bych si koupil kudlanku korunkovou Hymenopus coronatus. Není to pro začátečníka příliš těžký druh? Podle všeho by to neměl být příliš těžký druh... Nasel by se tu někdo kdo by byl schopen toto tvrzení vyvrátit či potvrdit?
Předem děkuji za odpovědi.
Jaq
Jaqekin
napsal(a):
Dobrý den.
Chtěl bych začít s chovem kudlanek a přemýšlím že bych si koupil kudlanku korunkovou Hymenopus coronatus. Není to pro začátečníka příliš těžký druh? Podle všeho by to neměl být příliš těžký druh... Nasel by se tu někdo kdo by byl schopen toto tvrzení vyvrátit či potvrdit?
Předem děkuji za odpovědi.
Jaq
Nejprve si odpovězte na otázku, proč chcete chovat tento druh, nebo obecně nějaké kudlanky.
Podle mě by mělo být cílem chovu nějakého druhu dosáhnout nejen jeho udržení, ale i odchovu. K tomu vede cesta většinou přes maximální napodobení podmínek přirozených pro tento druh. V dnešní moderní době již máme skoro neomezené zdroje informací, takže materálu ke studiu je dostatek.
Před několika lety jsem se věnoval chovu kudlanek a taky jsem několik druhů jsem úspěšně odchoval, ale nepropracoval jsem se k tomu, abych se snažil o Hymenopus coronatus.
Možná i na základě zkušeností z chovu "bežných" druhů.