Pokousaný

XXX.XXX.107.64
Dobrý den, po několika štípancích a provedeném postřiku proti blechám ..jsem pod postelí našel tohoto mrtvého brouka a nejsem si jistý jestli je to původce štípanců v oblasti trupu a nohou? Měříl cca 5mm a nepřišlo mi to, ani jako blecha, a ani jako štěnice. Nevíte co to je, a jak se toho případně zbavit?
Pokousaný
napsal(a):
Dobrý den, po několika štípancích a provedeném postřiku proti blechám ..jsem pod postelí našel tohoto mrtvého brouka a nejsem si jistý jestli je to původce štípanců v oblasti trupu a nohou? Měříl cca 5mm a nepřišlo mi to, ani jako blecha, a ani jako štěnice. Nevíte co to je, a jak se toho případně zbavit?
Přijde mi to jako zdevastovaná rybenka.
Pokousaný

XXX.XXX.107.64
Děkuji za váš názor, ale rybenky znám a tento brouk mi přijde jinačí. Tělo nemá tak štíhlé a ty tři nebo čtyři "vousy" mi připadají jako sosáky které jsou na hlavě, tak jsem si myslel, jestli nás to tím nekouše.
Pokousaný
napsal(a):
Děkuji za váš názor, ale rybenky znám a tento brouk mi přijde jinačí. Tělo nemá tak štíhlé a ty tři nebo čtyři "vousy" mi připadají jako sosáky které jsou na hlavě, tak jsem si myslel, jestli nás to tím nekouše.
V každém případě to není brouk. Musel jsem si to hodně přiblížit, abych na té fotce něco viděl, a připadá mi to jako zkroucená rybenka, ale může to být i něco jiného, co z té fotky nejde poznat. Zkroucené "vousy" nemohou být žádné sosáky, právě ty se mi zdály jako štěty rybenky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtělo by to měřítko. Možná vyfotit taky pod lupou.
Každopádně je-li to tuhé, asi jste se toho zbavil
Blechy jsou mrchy skoro neviditelné, taky jsem si jednu přivezla kdysi z chatky, kterou jsem sdílela s kuním hnízdem.
Ono toho zase tolik (živé) lidi nežere.
Pokousaný

XXX.XXX.48.192
Toho brouka nebo co to bylo už jsem zlikvidoval, ale zkusím přidat zvětšené fotografie.
Povrh měl ten tvor černý a velikost jsem možná odhadl špatně, a byla spíše větší 7 až 8mm

Na mě to dělá dojem rybenky - schoulené do "klubíčka" (jako ježek). Proto se zdá, že má kulovité tělo.

Pokousaný
napsal(a):
Toho brouka nebo co to bylo už jsem zlikvidoval, ale zkusím přidat zvětšené fotografie.
Povrh měl ten tvor černý a velikost jsem možná odhadl špatně, a byla spíše větší 7 až 8mm
Za mě taky rybenka. A ta vás určitě nepokousala.