Zdravím, rád bych si pořídil nějakou tropickou kobylku či saranče, nejlépe která by jedla ostružiník/maliník (ancylecha fenestrata, erianthus versicolor,...) Mám totiž ještě jedno volné terárium... Nevíte někdo, kde bych je mohl sehnat? Chovám saranče t. collaris, cristata a tetrataenia surinama. Sarančata t. collaris a cristata se mi ale z nějakého důvodu nechtějí pářit a to mají v terárku 27 stupňůa vlkost kolem 70%. Surinamky se sice páří, ale vajíčka se nelíhnou (některá jsou v hlíně už 4 měsíce a pořád nic), i když je substrát vlhký... V teráriích se mi ale rozmnožili nějaké malé černé mušky (nejspíše smutnice), tak nevím, jestli jejich larvy vajíčka surinamek nepožírají. Prosím, poraďte mi někdo, jestli jsou mušky pro vajíčka nebezpečné, či ne a jak mám donutit velká sarančata k páření :) Případně kde bych mohl sehnat nějakou tu tropickou kobylku... Díky :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám Stilpnochlory couloniany a obnovuju chov Pseudoproscopia latirostris 😉
K tomu páření - zkusil bych ne zvýšit teplotu, ale kvalitu osvětlení - budou se pářit v plné sezóně 🤔
A k muškám se mi osvědčila jedině mechanická likvidace, důsledná hygiena a lepové pásky na snížení počtu dospělých - jakákoliv chemie by spolehlivě ukončila chov jaksi celkově
Dobrý den, děkuji za rady :) Zkusím jim tedy dát kvalitnější osvětlení, snad to pomůže a lepové pásky si taky radši obstarám. Co se týče stilpnochlor, tak ty už mám dlouho domluvené s jedním chovatelem, ale pořád se mu nelíhnou... Takže jestli máte nějaké malé nymfy, tak bych o ně měl zájem :) Saranče Pseudoproscopia latirostris jsem dlouhou dobu sháněl, ale nakonec neúspěšně a místo nich jsem si pořídil již mnou smíněná sarančata. Jestli tedy budete mít malé, tak bych si je rád pořídil (jejich hlavičky vypadají opravdu vtipně :)). Případně mi prosím napište nějaké základní info o chovu těchto "vykulených" sarančátek :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sz? 😉