Zajímavi bezobratli v Chorvatsku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2022 21:57
bizon2021

XXX.XXX.181.40

Ahoj, v červenci se chystám na dovolenou do Chorvatska na ostrov Peliešac. Můžu se zeptat na nějaké zajímavé bezobratlé, které se tam vyskytují, se podívat? Nejradši kudlanky, štíři, mnohonožky a nějací brouci a další zajimavá zvířata, která se tam vyskytují.
Předem děkuji za odpovědi Š.L

Upraveno Adminem dne 9.10. v 23:12 - interpunkce

leakiII

10.10.2022 07:04
leakiII

XXX.XXX.6.19

Mohou tam být černé vdovy, snovačka S. lunulata. Různé zajímavé Scolopendry. Škvor jižní https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/diskuse/detail/3984891/bioaktivni-teraria-skvor-jizni-euborellia-annulipes
Kudlanky (A. spallanzania, E. fasciata), sarančata (s. uherská, egyptská..) budou ještě drobné. Štíři Euscorpius carpaticus, Euscorpius italicus pod kameny, pod kůrou, ve vlhkých zídkách, ruinách...

15.10.2022 12:27
lukasaky

XXX.XXX.103.149

Nevím jak na ostrově, ale v Chorvatsku jsem pozoroval kudlanky Ameles spallanzania, Ameles decolor, Mantis religiosa a jednou i Empusa pennata. Nehledají se snadno, ale někde jsou celkem hojné. Dále všudypřítomní strašníci, svinule rodu glomeris, na vlhčí půdě pod kameny scolopendry, krásný křižák laločnatý, cyrtofory opunciové (Cyrtophora citricola) nebo pakobylka Bacillus rossius.

15.10.2022 21:05
petr-m.

XXX.XXX.96.190

lukasaky napsal(a):
Nevím jak na ostrově, ale v Chorvatsku jsem pozoroval kudlanky Ameles spallanzania, Ameles decolor, Mantis religiosa a jednou i Empusa pennata. Nehledají se snadno, ale někde jsou celkem hojné. Dále všudypřítomní strašníci, svinule rodu glomeris, na vlhčí půdě pod kameny scolopendry, krásný křižák laločnatý, cyrtofory opunciové (Cyrtophora citricola) nebo pakobylka Bacillus rossius.

Dobrý den Do Chorvatska příští rok jedu busem na konci června. Co se zde zhruba vyskytuje vím ,ale spíše jsem se chtěl zeptat jaké jsou postihy například pří vývozu bezobratlích živočichů jako motýli, brouci, kudlanky a pod. z této země?? A zdali to tam vůbec nějak řeší ?
S pozdravem
PM.

15.10.2022 22:37
lukasaky

XXX.XXX.103.149

Nevím, já nic nevyvážel, v přírodě se jen dívám :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík