Brachypelma Vagans - 14 dní po svleku leží na zádech

Sklípkan
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2022 11:47
Misha_

XXX.XXX.30.95

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost, Brachypelma Vagans cca 14dní po svleku, kdy se již normálně pohybovala po teráriu leží na zádech. Občas pohne nohama, ale minimálně. Naposled jsem ji viděla na skle terária. Je možné že upadla na záda, zranila se a proto se neotáčí na nohy? Po svleku má na 2/3 zadečku bílý povlak. Krásné nové chloupky má jen v horní třetině u hrudi. Nevím co to může znamenat.
Mám ji přibližně 14let.
Předem děkuji za jakékoliv informace.
Míša

15.10.2022 10:32
kubas

XXX.XXX.101.49

Nejspíše se špatně svlekla. Taky se mi to stává, většinou to pavouk zvládne a po dalším svleku je to ok, ale pokud leží na zádech tak je to divné:(

15.10.2022 15:00
Misha_

XXX.XXX.21.199

Lehce jsem se dotkla zadečku a na to reagovala a otočila se na nohy. Vylezla po skle, odkud se postupně sesunula na zem a teď je nehnutě na zemi opřená o zadeček bez reakce.

15.10.2022 15:44
Misha_

XXX.XXX.21.199

Přidávám foto zadečku. Snovací bradavky má přilepené čímsi a nemůže s nimi hýbat. Sama je celkově letargická. Je možné, že chcipa? Je jí 14let. Diky za zprávu.

Modýlek

15.10.2022 21:04
Modýlek

XXX.XXX.37.129

To na abdomenu budou nejspíš její vlastní výkaly, zřejmě během svleku hodně tlačila a jednoduše se u toho posr... Je pravděpodobně velmi slabá, možná je to už věkem, nebo nějaký vnitřní problém. Bud to rozchodí nebo umře. Jedna moje samička Brachypelma smith má vyhřezlou spermatéku a poslední dva svleky to měla podobně, abdomen od výkalů a hrozně oslabená, ale zatim to vždy rozdýchala. Hlavně at má misku s vodou, klidně jí dejte vedle ní kde leží a nepatrně zvýšit vlhkost, ale opravdu jen maličko. Nebo rovnou kapat vodu k jejím chelicerám. Prostě jí pomoci do ní dostat aspon trochu vody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík