Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost, Brachypelma Vagans cca 14dní po svleku, kdy se již normálně pohybovala po teráriu leží na zádech. Občas pohne nohama, ale minimálně. Naposled jsem ji viděla na skle terária. Je možné že upadla na záda, zranila se a proto se neotáčí na nohy? Po svleku má na 2/3 zadečku bílý povlak. Krásné nové chloupky má jen v horní třetině u hrudi. Nevím co to může znamenat.
Mám ji přibližně 14let.
Předem děkuji za jakékoliv informace.
Míša
Přidávám foto zadečku. Snovací bradavky má přilepené čímsi a nemůže s nimi hýbat. Sama je celkově letargická. Je možné, že chcipa? Je jí 14let. Diky za zprávu.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
To na abdomenu budou nejspíš její vlastní výkaly, zřejmě během svleku hodně tlačila a jednoduše se u toho posr... Je pravděpodobně velmi slabá, možná je to už věkem, nebo nějaký vnitřní problém. Bud to rozchodí nebo umře. Jedna moje samička Brachypelma smith má vyhřezlou spermatéku a poslední dva svleky to měla podobně, abdomen od výkalů a hrozně oslabená, ale zatim to vždy rozdýchala. Hlavně at má misku s vodou, klidně jí dejte vedle ní kde leží a nepatrně zvýšit vlhkost, ale opravdu jen maličko. Nebo rovnou kapat vodu k jejím chelicerám. Prostě jí pomoci do ní dostat aspon trochu vody.