Prosím o radu ohledně uchovávání hmyzu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karlos13

31.10.2022 17:54
Karlos13

XXX.XXX.113.78

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Našla jsem venku mrtvolku krásného velkého brouka a bylo mi líto ho tam nechat jen tak ležet. Rozhodla jsem se, že bych si ho chtěla ponechat. Jenže nevím, jak přesně na to. Už jsem takhle jednou našla kobylku, ale ta mi zhnila. Chtěla bych tomu teď předejít, protože tohoto brouka mi je opravdu líto ho vyhodit. Četla jsem o preparaci, ale přišla mi dost složitá. Není třeba nějaká možnost brouka usušit? Děkuji mockrát za rady, přeji pěkný zbytek dne.

31.10.2022 17:59
jarat

XXX.XXX.205.181

Karlos13 napsal(a):
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Našla jsem venku mrtvolku krásného velkého brouka a bylo mi líto ho tam nechat jen tak ležet. Rozhodla jsem se, že bych si ho chtěla ponechat. Jenže nevím, jak přesně na to. Už jsem takhle jednou našla kobylku, ale ta mi zhnila. Chtěla bych tomu teď předejít, protože tohoto brouka mi je opravdu líto ho vyhodit. Četla jsem o preparaci, ale přišla mi dost složitá. Není třeba nějaká možnost brouka usušit? Děkuji mockrát za rady, přeji pěkný zbytek dne.

Dejte fotku brouka.

Karlos13

31.10.2022 18:11
Karlos13

XXX.XXX.113.78

31.10.2022 18:26
jenda.m

XXX.XXX.96.190

Karlos13 napsal(a):

Troufám si říct že preparace není nic tak složitého.
Nevím v jaké formě by jste ho chtěl uchovat ale asi úplně nejjednodušší je dát brouka Do 100% alkoholu a po nějaké delší době vyndat.(Bohužel Takový brouk není poté nejhezčí )

Pokud by jste chtěla brouka který je nějak rozumně vypadající a nepokřivený tak pokud je brouk ještě pohyblivý (pokud ne tak můžete zkusit rozvlhčit ale to už je složitější) tak ho můžete zkusit na obyčejném polystyrénu porovnat pomocí špendlíků a nechat v teple a suchu uschnout.

Jinak Kobylka shnila protože nemá tvrdý exoskelet jako brouk a musí se vyndat vnitřní orgány aby uschla a neshnila.

Karlos13

31.10.2022 18:39
Karlos13

XXX.XXX.113.78

Omlouvám se, ale kobylku jsem musela vyhodit. Celá mi shnědla a začala dost zapáchat, tudíž exemplář již nemám. Ale děkuji mockrát za radu a brouka půjdu sušit podle Vašich pokynů.... opravdu nechci, aby skončil jako ta předchozí, z mé strany dost podceněná, kobylka, kterou se mi bohužel nepodařilo uchovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík