B. Albopilosum nezdařený svlek??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ChovatelX

27.12.2022 09:42
ChovatelX

XXX.XXX.64.118

Ahojte, prosim o radu. Mam samici B. Albopilosum s vekem okolo 19 let. Nikdy nebyl problem se svlekanim az ted kdy samotny svlek trval velmi dlouho (v radu nekolika dnu) a po svleku zustali zbytky stareho svleku na pavoukovi, coz by nebyl problem jde o zadni koncetiny ktere jsou pokrivene a temer nehybne...taky se mi zda ze ma na nohach jak by nezatahnute praskliny viz foto…pavouk mi po svleku sarance chytnul a bez problemu sezral. Takze ji to nejak neomezuje . Myslite ze se to s dalsim svlekem napravi? Diky za jakekoliv rady a poznatky.

27.12.2022 12:48
kubas

XXX.XXX.100.38

Dobrý den,

Občas se toto stává, někdo říká, že je to nedostatečnou vlhkostí, ale mě se to stalo několikrát, ačkoliv jsem měl zavlhčeno pořádně. Důležité je zda přijímá potravu - pokud ano, bude v pohodě a nohy by se měly po dalším svleku spravit. Otázka, zda o ně nepřijde, neboť pokud má 19 let tak lze očekávat, že další svlek bude následovat třeba až za 3 roky.

Nicméně když vidím fotku pavouka na albopilosu mi rozhodně nepřipadá, což však může být způsobeno právě tím špatným svlekem, že nějak ztratil i původní barvy.

ChovatelX

27.12.2022 14:28
ChovatelX

XXX.XXX.64.118

Dobry den, dekuji za rychlou odpoved. Jak pisete, to ze se na Albopilosu nepodoba je tim svlekem, vzdy po svleku byla krasna s pestryma chloupkama ale bohuzel tedka vypada cela bidne. Je me ji az lito :/ Ale jak uz jsem vyse psal, sarance pozrela bez problemu takze se k nejakym amputacim ci eutanazii schylovat neni potreba. Svlika se velice zridka takze je dost mozne ze to minimalne ty dva roky bude trvat. Co to udela s temi koncetinami ukaze cas. Dekuji jeste jednou. Hezky den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík