ChovatelX

XXX.XXX.64.118
Ahojte, prosim o radu. Mam samici B. Albopilosum s vekem okolo 19 let. Nikdy nebyl problem se svlekanim az ted kdy samotny svlek trval velmi dlouho (v radu nekolika dnu) a po svleku zustali zbytky stareho svleku na pavoukovi, coz by nebyl problem jde o zadni koncetiny ktere jsou pokrivene a temer nehybne...taky se mi zda ze ma na nohach jak by nezatahnute praskliny viz foto…pavouk mi po svleku sarance chytnul a bez problemu sezral. Takze ji to nejak neomezuje . Myslite ze se to s dalsim svlekem napravi? Diky za jakekoliv rady a poznatky.
Dobrý den,
Občas se toto stává, někdo říká, že je to nedostatečnou vlhkostí, ale mě se to stalo několikrát, ačkoliv jsem měl zavlhčeno pořádně. Důležité je zda přijímá potravu - pokud ano, bude v pohodě a nohy by se měly po dalším svleku spravit. Otázka, zda o ně nepřijde, neboť pokud má 19 let tak lze očekávat, že další svlek bude následovat třeba až za 3 roky.
Nicméně když vidím fotku pavouka na albopilosu mi rozhodně nepřipadá, což však může být způsobeno právě tím špatným svlekem, že nějak ztratil i původní barvy.
ChovatelX

XXX.XXX.64.118
Dobry den, dekuji za rychlou odpoved. Jak pisete, to ze se na Albopilosu nepodoba je tim svlekem, vzdy po svleku byla krasna s pestryma chloupkama ale bohuzel tedka vypada cela bidne. Je me ji az lito :/ Ale jak uz jsem vyse psal, sarance pozrela bez problemu takze se k nejakym amputacim ci eutanazii schylovat neni potreba. Svlika se velice zridka takze je dost mozne ze to minimalne ty dva roky bude trvat. Co to udela s temi koncetinami ukaze cas. Dekuji jeste jednou. Hezky den.