Kde chytit v ČR štíra?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2023 15:23
slidak

XXX.XXX.238.196

Dobrý den, neví někdo, kde můžu v České republice najít štíra? Jsem z Prahy, mám šanci třeba v Krči? Chtěl bych si ho chytit a chovat si ho. Je dobré si chovat více štírů (jestli ve dvojici víc neprosperují) nebo může být i jen jeden? Děkuji za odpověď.

22.1.2023 16:14
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.4.225

slidak napsal(a):
Dobrý den, neví někdo, kde můžu v České republice najít štíra? Jsem z Prahy, mám šanci třeba v Krči? Chtěl bych si ho chytit a chovat si ho. Je dobré si chovat více štírů (jestli ve dvojici víc neprosperují) nebo může být i jen jeden? Děkuji za odpověď.

lokalitu štírů veřejně nikdo neprozradí, osobně já třeba ne, je maličká i když mnoho let zatím stabilní a určitě by pro ní nebyl přínos nájezd chytačů, tento druh si můžete koupit na ifauně nebo v jiné inzerci za pár korun, ideálně v létě ještě levněji když je lidé vozí z dovolených. co se týče otázek ohledně chovu, ptáte se na základy a ty jsou dohledatelné v různých článcích, pokud o jejich chov máte opravdový zájem tak se stejně čtení nevyhnete.

22.1.2023 16:26
slidak

XXX.XXX.238.196

Děkuji za odpověď. Začal jsem se o štíry zajímat před nějakým časem, když jsem našel štírka. Snažím se o nich získávat informace z internetu. Rád bych také nějaké viděl v přírodě a později i nějaké choval.
A jsou v nějaké okolní zemi četnější, vím že jsou početní v Chorvatsku, ale jsou běžnější i v nějaké sousední zemi?

22.1.2023 16:44
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.4.225

v německu jsou nějaké lokality, něco v rakousku, ale početně populace spíše itáie, chorvatsko, slovinsko, francie a jiné teplejší státy

22.1.2023 17:03
slidak

XXX.XXX.238.196

Luboš Jedlinský napsal(a):
v německu jsou nějaké lokality, něco v rakousku, ale početně populace spíše itáie, chorvatsko, slovinsko, francie a jiné teplejší státy

Děkuju. A je třeba možné, že bych nějakého štíra našel v Jižních Čechách na půdě u babičky, kde je v létě velké vedro?

22.1.2023 20:02
kubas

XXX.XXX.164.182

Musíte hledat. Možné je vše lokalitu nikdo neprozradí.

22.1.2023 23:36
Cvrk

XXX.XXX.132.58

Luboš Jedlinský napsal(a):
lokalitu štírů veřejně nikdo neprozradí, osobně já třeba ne, je maličká i když mnoho let zatím stabilní a určitě by pro ní nebyl přínos nájezd chytačů, tento druh si můžete koupit na ifauně nebo v jiné inzerci za pár korun, ideálně v létě ještě levněji když je lidé vozí z dovolených. co se týče otázek ohledně chovu, ptáte se na základy a ty jsou dohledatelné v různých článcích, pokud o jejich chov máte opravdový zájem tak se stejně čtení nevyhnete.

Máte na mysli lokalitu trochu severněji od posledního známého výskytu před stavbou hotelu nebo někde jinde? Třeba na Praze 4?

Přidejte reakci

Přidat smajlík