slidak
napsal(a):
Dobrý den, neví někdo, kde můžu v České republice najít štíra? Jsem z Prahy, mám šanci třeba v Krči? Chtěl bych si ho chytit a chovat si ho. Je dobré si chovat více štírů (jestli ve dvojici víc neprosperují) nebo může být i jen jeden? Děkuji za odpověď.
lokalitu štírů veřejně nikdo neprozradí, osobně já třeba ne, je maličká i když mnoho let zatím stabilní a určitě by pro ní nebyl přínos nájezd chytačů, tento druh si můžete koupit na ifauně nebo v jiné inzerci za pár korun, ideálně v létě ještě levněji když je lidé vozí z dovolených. co se týče otázek ohledně chovu, ptáte se na základy a ty jsou dohledatelné v různých článcích, pokud o jejich chov máte opravdový zájem tak se stejně čtení nevyhnete.
Děkuji za odpověď. Začal jsem se o štíry zajímat před nějakým časem, když jsem našel štírka. Snažím se o nich získávat informace z internetu. Rád bych také nějaké viděl v přírodě a později i nějaké choval.
A jsou v nějaké okolní zemi četnější, vím že jsou početní v Chorvatsku, ale jsou běžnější i v nějaké sousední zemi?
Luboš Jedlinský
napsal(a):
lokalitu štírů veřejně nikdo neprozradí, osobně já třeba ne, je maličká i když mnoho let zatím stabilní a určitě by pro ní nebyl přínos nájezd chytačů, tento druh si můžete koupit na ifauně nebo v jiné inzerci za pár korun, ideálně v létě ještě levněji když je lidé vozí z dovolených. co se týče otázek ohledně chovu, ptáte se na základy a ty jsou dohledatelné v různých článcích, pokud o jejich chov máte opravdový zájem tak se stejně čtení nevyhnete.
Máte na mysli lokalitu trochu severněji od posledního známého výskytu před stavbou hotelu nebo někde jinde? Třeba na Praze 4?