wartas

XXX.XXX.98.9
Dobrý den, tento záhadný tvor se objevil dceři po odtažení skříně v tel. zásuvce. Je úplně vysušený a krev nebo co také, kousek tvora se při odlepování odlomil.
Nějakou žížalu bych neřešil, ale co ta krev ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přišlo by mi divné, že obsah tak malého zvířete by takhle obarvil tolik stěny. Spíš bych si uměla představit, že po stěně něco teklo (přelitý květináč, zateklo podél kabelu ve zdi, nevím) a tu barvu to vyplavilo. Jinak tvor klidně mohl být nějaká žížala nebo podobné stvoření, ony mají červenou krev, resp. tělní tekutinu s hemoglobinem.
Janae.

XXX.XXX.160.6
Dle mého se tam vysrážela vlhkost a ta nějak obarvila stěny, třeba nějaký zrezlý drát.
Takové fleky máme za skříní kolem zásuvek také, máme vlhký barák, ale bez žížalek.
Nemohla tam stát kytka, ze které žížalka vylezla nebo třeba nějaký mech na dekoraci......?

wartas
napsal(a):
Dobrý den, tento záhadný tvor se objevil dceři po odtažení skříně v tel. zásuvce. Je úplně vysušený a krev nebo co také, kousek tvora se při odlepování odlomil.
Nějakou žížalu bych neřešil, ale co ta krev ?
Pozvěte si kriminalisty.
Ale vážně. Příspěvky viz výše. Není to krev.
Digimahony

XXX.XXX.107.82
Je to pravdepodobne opravdu krev..vypada to asi na hlistici Syngamus trachea neboli Srostlice trvala..ktera se zivi krvi z ptaku, slepic apod. Jak se dostala do baraku je zahada.

Digimahony
napsal(a):
Je to pravdepodobne opravdu krev..vypada to asi na hlistici Syngamus trachea neboli Srostlice trvala..ktera se zivi krvi z ptaku, slepic apod. Jak se dostala do baraku je zahada.
Ne, to není Syngamus trachealis.
Digimahony

XXX.XXX.107.82
napsal(a):
Ne, to není Syngamus trachealis.
A co to tedy je nebo muze byt? Je to k sobe spojene.
Digimahony
napsal(a):
Pokud se do toho mohu vmísit.
za 1. Tak si myslím zda-li to nemůže být spíše část či výhonek nějaké rostliny (to už tu také bylo ).
za 2. To podle mě na 100% není krev, ale spíše dlouho neřešený kabel který byl v kontaktu s vodou či vlhkem a takto korozí obarvil zeď ( navíc jak by se tam dostala krev?)
A nakonec za 3. mám pocit že Syngamus trachealis je poměrně malý parazit který neměří 5 cm a když už tak alespoň nežije ve zdech.

Digimahony
napsal(a):
Nevím, co to je. Ale vím, co to není.
wartas

XXX.XXX.98.9
Ještě upřesnění, tvor byl přichytnutý vzadu na té zásuvce nad ním končí husí krk který vede na půdu, která je pro větší živočichy jako jsou ptáci atd. nepřístupná. Zásuvka není zapojená a žádný kabel v ní není. Ten husí krk je čistý a (krev) začíná těsně pod tvorem, je tam jakoby vrstvička která pokračuje až na koberec.
Na tu srostlici to moc nevypadá , přidal jsem ten upadlý kousek a je to spíš zatočené.
Té (krve) je tam opadu hodně a je možné že ji naředila kondenzace v tom husím krku.
wartas

XXX.XXX.98.9
Žížala to stopro není už jsem jich pár suchejch viděl.

wartas
napsal(a):
Ještě upřesnění, tvor byl přichytnutý vzadu na té zásuvce nad ním končí husí krk který vede na půdu, která je pro větší živočichy jako jsou ptáci atd. nepřístupná. Zásuvka není zapojená a žádný kabel v ní není. Ten husí krk je čistý a (krev) začíná těsně pod tvorem, je tam jakoby vrstvička která pokračuje až na koberec.
Na tu srostlici to moc nevypadá , přidal jsem ten upadlý kousek a je to spíš zatočené.
Té (krve) je tam opadu hodně a je možné že ji naředila kondenzace v tom husím krku.
Ne, srostlice to opravdu není. To by nemohla upadnout (proto je to srostlice, že jo).
A za mě to není ani krev. To by tam musel být nějaký živočich, ze kterého tekla.

Zkusila bych na zeď kápnout peroxid - většinou je reakce bouřlivá a bude to pěnit, pokud je to krev.
Případně kousek odloupnout a nechat v troše vody vylouhovat a pak přikápnout peroxid.
Případně UV lampa, pokud máte (předtím zhasnout samozřejmě).

napsal(a):
Zkusila bych na zeď kápnout peroxid - většinou je reakce bouřlivá a bude to pěnit, pokud je to krev.
Případně kousek odloupnout a nechat v troše vody vylouhovat a pak přikápnout peroxid.
Případně UV lampa, pokud máte (předtím zhasnout samozřejmě).
S peroxidem dobrý nápad!