Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2023 21:24
Lumin17

XXX.XXX.174.101

Chovám pakobylky rohaté (cca 100ks) a mezi nimi se mi vyskytl tenhle jedinec. Má výrustky na nohách, pohlavní orgán a zelenou barvu typickou pro samice… dlouhé tykadla, dlouhé nohy, hlava a bílé skvrny zespodu přípomínají samce. Stále to je nymfa cca ve 3-4 instaru. Přidávám fotky i nymfy samce a samice pro porovnání. (Samičce chybí prostřední noha, samec je hnědý a “gynandromorf” má dorůstající přední). Popřípadě to může být ještě divně vypadající samec, jaký máte nápad vy?

1.4.2023 22:08
Cvrk

XXX.XXX.132.58

Moc to na to nevypadá. Clitumnusy jsem choval dlouhá léta a vzácně se gynandromorfové vyskytli, ti ale mají, podél podélné osy, půlku těla samčí a půlku samičí. Jasně je to vidět u dospělců, u nymf to tak patrné být nemusí.

2.4.2023 11:27
Lumin17

XXX.XXX.174.101

Cvrk napsal(a):
Moc to na to nevypadá. Clitumnusy jsem choval dlouhá léta a vzácně se gynandromorfové vyskytli, ti ale mají, podél podélné osy, půlku těla samčí a půlku samičí. Jasně je to vidět u dospělců, u nymf to tak patrné být nemusí.

Já se dočetl že je jak symetrický tak i mozaikovitý typ… taky dost gynandromorfů uniká pozornosti a jsou považováni většinou za neplodné samce. Každopádně počkám až vyroste a uvidí se, může to být jen divně vypadající nymfa samečka… jinak děkuji za názor :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík