Zraněný chroust, prosím pomoc!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Milovníkzvířat123

30.4.2023 20:01
Milovníkzvířat123

XXX.XXX.57.165

Dobrý den, prosila bych o radu zkušenému chovateli, nebo tomu, kdo zažil podobnou zkušenost. Venku jsem našla chrousta, úplně zdeformovaného, polo mrtvého a vzala si ho domů. Vím, že je to škůdce, jenže mně to nedalo ho tam nechat napospas smrti. Teď nevím co s ním, protože chodí pouze na první pár nohou. Nevíte jestli by se to dalo zachránit? Pokud ano, jak? Dám mu nějaké listí, ale potřebovala bych vědět jestli by se dal zachránit. Čtyři chodila totiž doslova vláčí za sebou. Děkuji všem za rady. Prosím rychle, aby se to dalo ještě zachránit. Děkuju moc za rady.

Milovníkzvířat123

30.4.2023 20:58
Lumin17

XXX.XXX.174.101

Většinou je úplně zbytečné zachraňovat bezobratlé… protože téměř vždy přes vaše úsilí zemřou. Každopádně mu dejte nějaké dubové/bukové listí (jestli máte) jinak je dobré vždycky zraněný hmyz nechat tam jak je (jak jsem psal, hmyz se bohužel nedá nijak zachránit) a dát ho např. k mraveništi nebo na strom či podobně… :(

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2023 21:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

zachránit se celkem nedá, nožičky nedorostou a dospělý chroust stejně žije jen několik málo týdnů.

je to chroustice, pokud se spářila, tak když bude mít vrstvu hlíny a dubové listí, tak možná naklade vajíčka a tím uzavře úspěšně svojí životní pouť, ale co pak budete dělat s těmi ponravami?

já bych jí utrpení zkrátila tím, že bych jí hodila slepicím

Milovníkzvířat123

30.4.2023 21:27
Milovníkzvířat123

XXX.XXX.57.165

Co se dá dělat... Asi ji nechám v kokosovém substrátu, aby kdyžtak nakladla vajíčka... Děkuji i tak za rady, hezký zbytek večera😞

Přidejte reakci

Přidat smajlík