Milovníkzvířat123

XXX.XXX.57.165
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu... Mám strašilku ďábelsou které se (asi svlekem) odlomily tři nožičky a část tykadla. Nejsem si jistá jestli má šanci na přežití. Myslím, že by jí to mělo do dospělosti dorůst... Mám pravdu? Za jak dlouho jí to ASI doroste?
Děkuji za odpovědi
Milovníkzvířat123
Nohy dorostou pouze po svléknutí, záleží v jakém instaru je… většině strašilkám stačí 2 svleky na to aby byla noha použitelná (ale bude menší a tmavší). Po dalších svlecích se noha postupně prodlouží do původní velikosti ale nikdy nebude vypadat stejně dokonale jako původní nohy. Žít s tím může, minimium noh pro dobrý život strašilky se údává 3-4 a tykadla dorostou během 1-2 svleků. Dodávám jěště foto různých stádií regenerace (noha upadla cca v L3 a samci australanek dospívají v L6).
Milovníkzvířat123

XXX.XXX.57.165
Jéeé, moc vám ďekuju. Trochu od tématu, ale miluju strašilky australské😍🤣
Jiri1992

XXX.XXX.106.8
Milovníkzvířat123
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu... Mám strašilku ďábelsou které se (asi svlekem) odlomily tři nožičky a část tykadla. Nejsem si jistá jestli má šanci na přežití. Myslím, že by jí to mělo do dospělosti dorůst... Mám pravdu? Za jak dlouho jí to ASI doroste?
Děkuji za odpovědi
Milovníkzvířat123
Tak tohle je teda masakr,tak to se na to vyser když tohle dokážeš udělat,zřejmě špatná vlhkost,v čem to chovas? Takhle zmrzacenou strasilku jsem nevidel
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jiri1992
napsal(a):
Tak tohle je teda masakr,tak to se na to vyser když tohle dokážeš udělat,zřejmě špatná vlhkost,v čem to chovas? Takhle zmrzacenou strasilku jsem nevidel
To jste jich teda si moc neviděl - v přeplněném boxu se dokáží svléknout pomalu do pravého úhlu velké pakobylky jak nic, a i při vhodných podmínkách se každý svlek nepodaří
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jiri1992
napsal(a):
Prosím o slušné vyjadřování.
Jiri1992
napsal(a):
Klidně i za dobrých podmínek se toto může stát, přes noc se zavěsí na špatném místě nebo jí vyruší jiná strašilka a je to… zmrzačené strašilky vypadají jinak, sám jsem jich dost viděl. Tohle je často úplně normální u všech chovatelů, ne každá strašilka je dokonale svléknutá i u vrcholových chovatelů. Mám vysokou 70l ubikaci a stejně se občas stane špatný svlek… blbá vlhkost by se projevila i u jiných strašilek. Holčinu to baví tak jí za to nenadávejte… děkuji :).
Milovníkzvířat123

XXX.XXX.57.165
Děkuji Lumin :) A navíc, toto jsem jí neudělala, v takovémto mizerném stavu jsem ji dostala. Navíc špatné svleky jsou u strašilek bohužel normální. Jednou jsem na burze zakoupila čtyři lupenitky filipínské a dvě z nich zemřely na špatný svlek. Vlhkost přitom byla správná mohla mít asi 85% což je dobře. Našla jsem ji úplně v mizerné stavu. Zkoušela jsem ji nějak pomoc, ale takhle by přežila možná ani ne tři dny. Rozhodla jsem se ušetřit jí trápení :( (Nic živého bych schválně nikdy nezabila, ale jak jsem řekla, musela hrozně trpět, končetiny se jí zamotaly, že nemohla ani jíst, takže to raději vysvětluji, aby jste neřekli, že zabíjím zvířata).Ta druhá zemřela když došlo na dospělostní svlek. Svlékla se, byla štíhlá a měla o dost delší tykadla než ostatní. Takže to byl asi samec. Tykadla měl tak dlouhá, že je vláčel za sebou. Bohužel se moc dlouho po dospělosti nedožil:( (vlhkost byla opět správná, každý den jsem vlhčila, jelikož vím, že to je druh, který potřebuje vysokou vlhkost. Teplota byla též správná) Jde vidět, že jste pane Jiří opravdu moc strašilek neviděl.
Přeji hezký den
Milovníkzvířat123