Přidávám část neurčených obrázků, které mám na www.biolib.cz a prosím o determinaci. Děkuji. Délka je 4 mm a šířka cca 1,5 mm.
IvoA
antusek
napsal(a):
Přidávám část neurčených obrázků, které mám na www.biolib.cz a prosím o determinaci. Děkuji. Délka je 4 mm a šířka cca 1,5 mm.
IvoA
Další obrázek č. 3
Z téže oblasti jako ty předchozí.
antusek
napsal(a):
Další obrázek č. 3
Z téže oblasti jako ty předchozí.
obrázek č. 3 má délku 3 mm.
Další obrázek č. 4 je z téže oblasti. Je asi z čeledi Miridae- klopuškovití. Velikost je cca 12 mm.
antusek
napsal(a):
Další obrázek č. 4 je z téže oblasti. Je asi z čeledi Miridae- klopuškovití. Velikost je cca 12 mm.
Další obrázek je také ze stejné oblasti. Délka této mouchy je 4 - 5 mm.
antusek
napsal(a):
Další obrázek je také ze stejné oblasti. Délka této mouchy je 4 - 5 mm.
Další a zatím poslední obrázek č. 6 je z čeledi křísi. Délka je 3 - 4 mm.
Časem přidám další.
Děkuji za určení.
vladimir hula
napsal(a):
Sorry, jen na co chcete to urceni? :)
Vim jen dve veci - prvni je stopro nejaka pisivka a druha fotka je nejaka chalcidka. Jinak krisi urcite nejsou celed.
VH
Děkuji. Mám to na www.biolib.cz spolu z dalšíma fotografiemi. Zatím nejsou určené a nemůžou býti správně zařazené. Křísi není čeleď, to jsem se spletl. je to řád. Pokud by tu byl někdo další kdo by to věděl nebo mi i jiným to tam určil, pomůže to k dalšímu rozšíření databáze všeho živého. Alespoň zatím takovéto přiblížení tam dám. třeba to pak někdo určí přesněji. Taxony tam třeba již jsou, jen to správně zařadit.
Nechtěl jsem to tady zahltit, ale neurčených fotek mám docela dost.
Dějkuji a přeji hezký den.
IvoA
antusek
napsal(a):
Děkuji. Mám to na www.biolib.cz spolu z dalšíma fotografiemi. Zatím nejsou určené a nemůžou býti správně zařazené. Křísi není čeleď, to jsem se spletl. je to řád. Pokud by tu byl někdo další kdo by to věděl nebo mi i jiným to tam určil, pomůže to k dalšímu rozšíření databáze všeho živého. Alespoň zatím takovéto přiblížení tam dám. třeba to pak někdo určí přesněji. Taxony tam třeba již jsou, jen to správně zařadit.
Nechtěl jsem to tady zahltit, ale neurčených fotek mám docela dost.
Dějkuji a přeji hezký den.
IvoA
Posílám další obrázek k určení. tentokrát nejde o hmyz, ale o pavouka. Pochází také ze stejné oblasti jako ty předchozí obrázky. ČR - Přírodní Park Džbán, okr. Rakovník.
Děkuji za určení.
antusek
napsal(a):
Když už jsem to sem přidal, také uvedu co to je.
Na www.biolib.cz to bylo determinováno jako:
druh: Pantilius tunicatus (Fabricius, 1781)
čeleď: Miridae - klopuškovití
antusek
napsal(a):
Posílám další obrázek k určení. tentokrát nejde o hmyz, ale o pavouka. Pochází také ze stejné oblasti jako ty předchozí obrázky. ČR - Přírodní Park Džbán, okr. Rakovník.
Děkuji za určení.
Tyyy yjo, koukam :) Ja jsem puvodne z Raka :) No nic, jedna se o jakehosi listovnika (Philodromus) - velmi tezka skupina, pravdepodobne to bude cespitum, jakozto nejbeznejsi druh. VH
vladimir hula
napsal(a):
Tyyy yjo, koukam :) Ja jsem puvodne z Raka :) No nic, jedna se o jakehosi listovnika (Philodromus) - velmi tezka skupina, pravdepodobne to bude cespitum, jakozto nejbeznejsi druh. VH
Přidávám další pavouky z Přírodního parku Džbán. je to foceno na fasádě. Nejsou moc velcí, ale velikost si už nepamatuji. Foceno 28. 10. 2006. Děkuji za určení.
antusek
napsal(a):
Přidávám další pavouky z Přírodního parku Džbán. je to foceno na fasádě. Nejsou moc velcí, ale velikost si už nepamatuji. Foceno 28. 10. 2006. Děkuji za určení.
Druhý je ze stejného místa jako ten předchozí. Foceno 28. 10. 2006. Děkuji za určení.