Hromada Dotazú na Pandinus Imperator

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2007 16:13

Rád bych přešel z kudlanek a sklípkanú na štíry a protože jsem v tomto oboru uplný amatér (neže bych byl v jiných oborech profík )rozhodl jsem se poptat uvás,profi chovatelú

Tak zaprvé,co to je Lignocel ? Nějaká směs hliny či co ?
Kůra kterou doporučujete na stěny terária se dá koupit nebo mám skočit nakopec do lesa a otrhat ji ze stromu ??
A na podkladu se asi chovatelé moc neschodnou co? Jedni radí pouštní terárium (písek,štěrk) a druzí tropické (lignocel,květiny).
Takže jak? Květiny nebo ne ?
Můžu nacpat do terária 60*30*40 žárovku 15w a topný šutr,nebo stačí jen žárovka?
Stačí kropit nebo potřebují "bazének" s vodou ?
A je do mého terária vhodná skupina 1 samec 3 samice ?
No a nakonec neprodává někdo z vás v tuto dobu malé Pandinuse I ? ?

Tak předem díky ,
WraccaS@seznam.cz

22.3.2007 07:39

bob napsal(a):
Rád bych přešel z kudlanek a sklípkanú na štíry a protože jsem v tomto oboru uplný amatér (neže bych byl v jiných oborech profík )rozhodl jsem se poptat uvás,profi chovatelú

Kůra kterou doporučujete na stěny terária se dá koupit nebo mám skočit nakopec do lesa a otrhat ji ze stromu ??
A na podkladu se asi chovatelé moc neschodnou co? Jedni radí pouštní terárium (písek,štěrk) a druzí tropické (lignocel,květiny).
Můžu nacpat do terária 60*30*40 žárovku 15w a topný šutr,nebo stačí jen žárovka?

Tak předem díky ,
WraccaS@seznam.cz

NOTAK..........PIŠTE NĚKDO !!!!!

22.3.2007 08:08

bob napsal(a):
NOTAK..........PIŠTE NĚKDO !!!!!

To je těžký, pokud nevíš co to je Lignocel, tak je zbytečný ti něco dál vysvětlovat...Jediná rada je knížka od F. Kovaříka "Štíři" nebo třeba

http://www.sweb.cz/marid01/index.html

těmahle věcma je škoda to tady zasírat, to si musíš zvládnout sám.

22.3.2007 17:49

bob napsal(a):

Tak předem díky ,
WraccaS@seznam.cz

Ahoj,rozhodla jsem se zkusit odpovědět na pár Tvých otázek.Tak za 1.: lignocel je kokosová drť,která se prodává v takových lisovaných kostkách,já však používám rašelinu,ale tozáleží na Tobě.Pandinus imperator je pralesní druh štíra,takže písek nedávej,rostliny jsou taky zbytečné,protože štír mi je stejně zlikvidoval.Žárovka je zbytečná,stačí jim pokojová teplota.Bazének ne,stačí miska na pití a občas porosit podklad vodou rozprašovačem.Nevím,jak velké máš terárko,ale ideální je chovat 2-3 samice na jednoho samce.Pokud budeš mít jěště nějaký dotaz,můžeš mi psát na mail: a.pavla@email.cz

23.3.2007 07:29

iverson napsal(a):
To je těžký, pokud nevíš co to je Lignocel, tak je zbytečný ti něco dál vysvětlovat...Jediná rada je knížka od F. Kovaříka "Štíři" nebo třeba

http://www.sweb.cz/marid01/index.html

těmahle věcma je škoda to tady zasírat, to si musíš zvládnout sám.

nj...to bude asi pravda,tu knihu si pujčím.

23.3.2007 07:30

13579 napsal(a):
Ahoj,rozhodla jsem se zkusit odpovědět na pár Tvých otázek.Tak za 1.: lignocel je kokosová drť,která se prodává v takových lisovaných kostkách,já však používám rašelinu,ale tozáleží na Tobě.Pandinus imperator je pralesní druh štíra,takže písek nedávej,rostliny jsou taky zbytečné,protože štír mi je stejně zlikvidoval.Žárovka je zbytečná,stačí jim pokojová teplota.Bazének ne,stačí miska na pití a občas porosit podklad vodou rozprašovačem.Nevím,jak velké máš terárko,ale ideální je chovat 2-3 samice na jednoho samce.Pokud budeš mít jěště nějaký dotaz,můžeš mi psát na mail: a.pavla@email.cz

Díky moc

27.8.2007 17:42

bob napsal(a):
Díky moc

Do terária s P. imperatorem není třeba korková stěna ale štíři rádi pijí z mokrých listů rostliny Scindapus sp.

27.8.2007 18:42

bob napsal(a):

Tak předem díky ,
WraccaS@seznam.cz

Pokud chceš malý pandinusy..ozvi se na blahamarek@seznam.cz....jejich fotky jsou na www.elaphehobbybrno.wz.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík