Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2005 06:53

Plánuji si pořídit samečka k mému sklípkanovi gramostola rosea a pokusit se je rozmnožit. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s rozmnožováním sklípkanů, aby mi Jerry nesežrala prvního samce na kterého narazí

7.4.2005 06:53

albona napsal(a):
Plánuji si pořídit samečka k mému sklípkanovi gramostola rosea a pokusit se je rozmnožit. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s rozmnožováním sklípkanů, aby mi Jerry nesežrala prvního samce na kterého narazí

Zakladnim predpokladem pro uspesne rozmnozeni je samozrejme mit k dispozici dospele jedince obou pohlavi. Je mi jasne ze toto neni nic svetoborneho, ale (podle mych zkusenosti) pokud je samice dele jak 3-5 mesicu posvleku vetsinou jiz kokon neudela. Takze pokud se Ti podari sehnat samce tak doprucuji koupit subadultniho (tj. svlek pred dospelosti), nebo cestve svleceneho a pockat na svlek samice. Proto, aby samice hned samce nesnedla staci samicku poradne nakrmit, ev. nechat i pri pareni v terariu behet cvrcka nebo svaba )zalezi na tom cim krmis). U tohoto druhu se mi, ale nestelo, ze by samice byla vuci samci nejak zvlast agresivni. No a po uspesnem pareni nezbyva nez samicku krmit a cekat co udela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík