Přikrmování zlatohlávků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2005 11:37

Přikrmujete larvy? Pokud ano tak čím? Ovocem, psími granulemi ... Jak přikrmujete, v jaké fázi vývoje larev, jakým druhem ovoce, případně značkou granulí? Mě se například granule vždy zaplísí. Jaký význam hraje přikrmování na velikost brouka?

30.11.2005 20:37

maork napsal(a):
Přikrmujete larvy? Pokud ano tak čím? Ovocem, psími granulemi ... Jak přikrmujete, v jaké fázi vývoje larev, jakým druhem ovoce, případně značkou granulí? Mě se například granule vždy zaplísí. Jaký význam hraje přikrmování na velikost brouka?

ahoj,každej druh chce něco jinýho-eudicelly žerou úplně všechno a ve velkém množství,smaragdesthes africana africana-zkoušel jsem jablko,zelí,okurku,mrkev,od všeho vzaly kousek,na to že jsem měl pohromadě tak 100 larev toho vždy dost zbylo,mecynorrhina ugadensis(4 larvy L3 v cca 5litrech substrátu)-okurka jablko a mrkev zůstala netknutá,ze zelí něco sežraly ale málo.Ted už jim ovoce ani zeleninu necpu,1-2x za měsíc jim dolů do substrátu položim asi 6 moučných červů s rozdrcenou hlavičkou a když druhý den substrát kontroluji vše je sežrané

1.12.2005 11:37

maork napsal(a):

Přikrmuji spíše v nouzi, když už je substrát hodně spotřebovaný a nemám zrovna čas dát nový (většinou nemám ani ten substrát, takže nejprve musím do lesa) a to dávám kousky jablka a listy tzv. pekingského zelí. (Dicronorrhina, Cyprolais, Eudicella, Pachnoda) Po týdnu zkontroluji a zbytky vyhodím. Když mám larvy Eudicell ve filmovkách nebo krabičkách a mají spíše suchý substrát, tak přikrmuji granulemi pro koťata (1-3 granule) pro larvu. jinak raději moc granulí nedávám, protože obecně se rychle kazí.

Dále jsem letos přikrmoval larvy Ch. savagei a to jako L2 dostaly postupně 2 menší larvy, a jako L3 postupně další dvě larvy asi 2 cm velké. Krmím podle možností larvami Pachnoda, Potosia, Dicronorrhina.

Přidejte reakci

Přidat smajlík