Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2005 14:21

dobrý den, zdravim všechny... Z dovolené v Turecku (září) jsem si přivezl samici, pravděpodobně tohoto druhu. Když jsem jí našel (v MRAVENIŠTI!!!) mravenci bohužel všechny mláďata okamžitě pozabíjeli. Chci se jen zeptat, jak dlouho tento štír žije, jestli jí mám obstarat samce nebo co s ní. Je možné, že bude mít druhý vrh, mám ještě očekávat mladé? Jsem spíš terarista, ne entomolog, takže budu vděčný za každou radu! :)

10.12.2005 18:54

jan kubat napsal(a):
dobrý den, zdravim všechny... Z dovolené v Turecku (září) jsem si přivezl samici, pravděpodobně tohoto druhu. Když jsem jí našel (v MRAVENIŠTI!!!) mravenci bohužel všechny mláďata okamžitě pozabíjeli. Chci se jen zeptat, jak dlouho tento štír žije, jestli jí mám obstarat samce nebo co s ní. Je možné, že bude mít druhý vrh, mám ještě očekávat mladé? Jsem spíš terarista, ne entomolog, takže budu vděčný za každou radu! :)

omlouvám se, chybně jsem druh určil, jedná se o Mesobuthus gibbosus (Brullé, 1832) takže... prosím informace vztahující se k tomuto druhu :) díky

16.12.2005 14:21

jan kubat napsal(a):

tak teda díky za rady ...

28.9.2006 22:39

jan kubat napsal(a):
tak teda díky za rady ...

Ak ti to ešte k dačomu bude :Tento druh možeš chovať aj v skupinách,najistejšie však je,aby boli všetci rovnako velkí a z jednej lokality.Ich bodnutie je dosť bolestive a neprijemne,nie vsak smrtelné.Pokial by si sa o ňu dobre staral,može sa dožiť okolo 9-10 rokov,to je však skor vzacnosť.A pokial jej tie mravce neublížili,tak nejaký odchov ešte určite bude možný .Dosť k tomu dopomože,ak by si ju nechal zazimovať...

Přidejte reakci

Přidat smajlík