Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2007 11:01

Zdravím včera jsem našel na cestě tuhle housenku lišaje. Na fotce není moc vidět, je tmavě zelená a po stranách má ve stejnoměrnejch rozestupech béžový skvrny (18 celkem, 9 na každé straně), takovej ten "hrot" je tmavě červenej. Neporadíte mi nekdo co to je a čím ji krmit? ´dík

31.8.2007 11:08

detreux napsal(a):
Zdravím včera jsem našel na cestě tuhle housenku lišaje. Na fotce není moc vidět, je tmavě zelená a po stranách má ve stejnoměrnejch rozestupech béžový skvrny (18 celkem, 9 na každé straně), takovej ten "hrot" je tmavě červenej. Neporadíte mi nekdo co to je a čím ji krmit? ´dík

á už jsem to zjistil :) Hyles galii lišaj svízelový. Je u nás vzácnej? čím ho krmit?

31.8.2007 11:19

detreux napsal(a):
á už jsem to zjistil :) Hyles galii lišaj svízelový. Je u nás vzácnej? čím ho krmit?

Jo je to l.svízelový. No není ani hojný, ani vzácný
Jeho hlavní živná rostlina je ,jak už název napovídá svízel - s.bílý, s.povázka.....taky vrbka a další.

1.9.2007 22:20

argy napsal(a):
Jo je to l.svízelový. No není ani hojný, ani vzácný
Jeho hlavní živná rostlina je ,jak už název napovídá svízel - s.bílý, s.povázka.....taky vrbka a další.

jestli jsi ji nasel na ceste, tak uz nic zrat nebude a jen hleda misto, kde by si udela kokon. bud ji pust, nebo dej do krabice 5 cm zeme, nejaky listi, kuru a dej ji tam. zakukli se

Přidejte reakci

Přidat smajlík