Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2007 21:40

Zajimalo by me jake druhy se vyskytuji na Balkane? Byl jsem ted v Dalmacii v Chorvatsku a nalezal jsem zde samce Mantis religiosa a pak nymfy nejakeho druhu, ale religiosy to nejsou. Maji takove trojuhelnikove hlavy.

2.9.2007 09:24

petrm napsal(a):
Zajimalo by me jake druhy se vyskytuji na Balkane? Byl jsem ted v Dalmacii v Chorvatsku a nalezal jsem zde samce Mantis religiosa a pak nymfy nejakeho druhu, ale religiosy to nejsou. Maji takove trojuhelnikove hlavy.

No s tou trojuhelnikovou hlavou to budou prislusnici r. Ameles (spallanziana nebo decolor) a nebudou to nymfy,ale dospelci(dorustaj max 2.5 cm) dalsi prcci sou tam Geomantis larvoides. Pak je tam druh podobnej mantisce,a to je Iris oratoria (ma na zadnich kridlech oka) a posledni sou "vetvickozni" Empusy (pennata a fasciata)

2.9.2007 09:57

sova napsal(a):
No s tou trojuhelnikovou hlavou to budou prislusnici r. Ameles (spallanziana nebo decolor) a nebudou to nymfy,ale dospelci(dorustaj max 2.5 cm) dalsi prcci sou tam Geomantis larvoides. Pak je tam druh podobnej mantisce,a to je Iris oratoria (ma na zadnich kridlech oka) a posledni sou "vetvickozni" Empusy (pennata a fasciata)

prikladam fotku M. religiosa. Je to teda ona?

2.9.2007 10:03

sova napsal(a):

Prikladam fotky tech kudlanek

2.9.2007 10:04

petrm napsal(a):
Prikladam fotky tech kudlanek

dalsi

2.9.2007 10:05

petrm napsal(a):
dalsi

tak jsou to ty Amelesky?

2.9.2007 10:49

petrm napsal(a):
tak jsou to ty Amelesky?

Jo, je to Ameles spallanzania, a to první je Mantis religiosa - kudlanka nábožná

3.9.2007 17:48

argy napsal(a):
Jo, je to Ameles spallanzania, a to první je Mantis religiosa - kudlanka nábožná

a maji v dospelosti dlouha kridla? Protoze jinak to jsou nymfy, mam 1 samici a 2 samce.
Jak budou tedy velke?

Přidejte reakci

Přidat smajlík