Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2007 19:41

Dobrý den chtěl bych začít chovat tropické motýli.Budu na ně mit foliak a tak se chci zeptat jake rostliny bych tam měl vysadit. A zároven, které druhy motýlů by ste mi doporučili pro začátek chovu. Předem děkuji.

21.9.2007 20:10

kolly napsal(a):
Dobrý den chtěl bych začít chovat tropické motýli.Budu na ně mit foliak a tak se chci zeptat jake rostliny bych tam měl vysadit. A zároven, které druhy motýlů by ste mi doporučili pro začátek chovu. Předem děkuji.

No tak.Začal bych s nočními motýly např.A.atlas,S.cynthia atd.K rostlinám.Jestli budeš chtít aby se sami množili tak tam dej živné rostliny ale asi ti je zachvilku sežerou.Ká bych to udělal tak že bych tam dal takové rostliny které nežerou (jenom ta na voko) a při období páření a vjíček bych dal do vody rostlinu živnou.Pro tyto dva druhy ptačí zob.Ale je trochu problém protože tyto dva druhy se dožívají jenom 5-10dní.Líp ti poradit neumím.
Tomáš Čech

25.9.2007 16:45

kolly napsal(a):

Do fóliáku se asi nevlezou nejčastější živné rostliny (šeřík, dub, pajasan, ořešák), které by se mohly pro "martináčovité" využít. Nechej je proto na zahradě. To, co se vejde do běžného fóliáku, dokáže sežrat 50 velkých housenek do 3 týdnů. Představa, že necháš ve fóliáku bez dozoru imága nebo housenky je také nerealistická. Malé housenky bez monofilového vaku ti ihned zabijí a odnesou mravenci a vosy. Motýli se mohou chytit do pavoučích sítí. Postřik proti nežádoucím bezobratlým zahubí nebo oslabí i motýly. Regulace teploty také není jednoduchá. V červenci jsem měl v trvale otevřeném fóliáku 44 stupňů a dnes v noci v zavřeném 10 st. Obojí spolehlivě decimuje všechny tropické housenky. Přesto je tam někdy nechávám. Doporučuji ti vybrat nějaké martináče a dávat tam jejich živné rostliny předpěstované ve velkých květináčích (ptačí zob, citrusy, ricinus a výše uvedené).

Přidejte reakci

Přidat smajlík