Umělé komůrky pro kukly

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2005 23:19

Máte někdo zkušenosti s umělýma komůrkama pro kukly nosorožíků?Je lepší je nechat v hlíně nebo jim udělat takovouto komůrku?

10.3.2005 07:41

*shandy* napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s umělýma komůrkama pro kukly nosorožíků?Je lepší je nechat v hlíně nebo jim udělat takovouto komůrku?

Já je nechávám v substrátu,asi sem línej.Musim říct že jen málokdy se vylíhne opravdu dokonalej samec,ale samice jsou dokonalé vždy(proč?).Docela by mne zajímalo,jestli někomu dělaji kukelní komůrky.Mně se všichni ztim kuklili jen tak v substrátu(možná kdyby měly k dyzpozici velkej kus trouchu?).

10.3.2005 13:02

nery napsal(a):
Já je nechávám v substrátu,asi sem línej.Musim říct že jen málokdy se vylíhne opravdu dokonalej samec,ale samice jsou dokonalé vždy(proč?).Docela by mne zajímalo,jestli někomu dělaji kukelní komůrky.Mně se všichni ztim kuklili jen tak v substrátu(možná kdyby měly k dyzpozici velkej kus trouchu?).

Zdravím,
Mě jedna Megasoma se zakuklila na povrchu substrátu..nevím proč..vlhkost substrátu byla v pořádku,vrstva asi 30 cm..Když jsem ji dal do té umělé komůrky vylíhne se defekt?jákou mám možnost aby se vylíhla v pořádku?v kukle už je 3 měsíce je velká 8,7 cm...za jak dlouho se asi vylíhne?
*Shandy*

10.3.2005 18:39

*shandy* napsal(a):

Podle mě je lepší je nechat ve hlíně a přikrejt je kouskem kůry.Ale je to nakaždym jak si to udělá.Sandy

10.3.2005 21:08

vojta coleoptera napsal(a):
Podle mě je lepší je nechat ve hlíně a přikrejt je kouskem kůry.Ale je to nakaždym jak si to udělá.Sandy

samička

10.3.2005 21:13

*shandy* napsal(a):
samička

omlouvám se za zaslání této fotografie..patří do druhého tématu..eudicella aethiopica...mělo sem patřít toto foto...:

31.3.2005 10:46

*shandy* napsal(a):

ahoj. Mne sa zakuklili niektore X. G. beckeri na povrchu substrátu. Niektoré však kôli vyššej vlhkosti začali plesnivieť, tak som ich štetcom očistil a dal do krabičiek vystlaných toaletným papierom. Vyliahly sa mi pekné a nedeformované kusy!!!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2005 23:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

marian napsal(a):
ahoj. Mne sa zakuklili niektore X. G. beckeri na povrchu substrátu. Niektoré však kôli vyššej vlhkosti začali plesnivieť, tak som ich štetcom očistil a dal do krabičiek vystlaných toaletným papierom. Vyliahly sa mi pekné a nedeformované kusy!!!!

já používám instalaterskou pěnu do které lžicí vytlačim potřebný tvar. Pěna dobře saje vodu, ale nevytlačuje ji nahoru - tkže nejsou v mokru ale permanentním vlhku. Při kuklní na povrchu substrátu bych taky navrhoval změnit konzistenci! například jemný substrát s hlínou - dafacto takové jilovité bahno - kde je vytvoření hladké komůrky snadné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík