Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2007 15:27

Ještě jeden dotaz......vlastně dva....Můžou žit stonožky pospolu ? nesežerou se dva přibližně stejně velcí jedinci ? A jaké Rody má druh Scolopendra ?

20.10.2007 17:20

bob napsal(a):
Ještě jeden dotaz......vlastně dva....Můžou žit stonožky pospolu ? nesežerou se dva přibližně stejně velcí jedinci ? A jaké Rody má druh Scolopendra ?

No stonožky se ti klidne sezerou,problem je,ze nevis kdy. V Chorvatsku sem klidne nasel pod parez dva i vice vedle kusu vedle sebe,ale doma se mi zaraly a proto sem je musel rozhodit. Zere to uplne vsechno,co dokazou skolit (clenovci,mysi holatka) A otazku jake rody ma druh Scolopendra je si asi trochu popletl....nemelo to byt jake druhy ma rod scolopendra? bo rod je vyssi systematicky prvek nez druh. Druhu bude nejaka ta stovka. Jinak je to od tebe docela lehkovaznost poridit si Stonohu ,kdyz o tom nic nevis. Stonohy sou totiz vcelku jedovaty a agresivni a hlavne mrstny zvirata.

20.10.2007 18:47

bob napsal(a):

Ahoj

Po 1. nemusis pri kazdej otazke otvorit novu temu.
Po 2. nekup si skolopendru...
Proc?

Skolopendry su jedni z najnebezpecnejsich clankonozcov. S. gigantea robusta uz sposobil smrt. Ine druhy su velice agressivne a ich jed je prudky. Nikomu neodporucam tieto yvierata. Ja mam dvoch jedincov cca 20cm. Su to majstry uteku a su schopny sa prehrizt aj cez plast.

21.10.2007 20:27

brachy napsal(a):
Ahoj

Proc?

Skolopendry su jedni z najnebezpecnejsich clankonozcov. S. gigantea robusta uz sposobil smrt. Ine druhy su velice agressivne a ich jed je prudky. Nikomu neodporucam tieto yvierata. Ja mam dvoch jedincov cca 20cm. Su to majstry uteku a su schopny sa prehrizt aj cez plast.

Díky moc že semnou máte trpělivost a díky za radu ale stejně otom ještě popřemýšlím

21.10.2007 20:58

brachy napsal(a):
Ahoj

Proc?

Musím říct,že jsem měl při výběru jedné ze Scolopender štěstí.Stonožka kterou jsem měl byla klidná a při vyrušení se spíše stáhla,agresivní byla až tehdy pokuď k tomu dostala záminku.Ale nedělal bych z nich přehnaně nebezpečná zvířata.Při určitých zásadách se jejich chov dá bez problému zvládnout.

21.10.2007 21:04

desteros napsal(a):
Musím říct,že jsem měl při výběru jedné ze Scolopender štěstí.Stonožka kterou jsem měl byla klidná a při vyrušení se spíše stáhla,agresivní byla až tehdy pokuď k tomu dostala záminku.Ale nedělal bych z nich přehnaně nebezpečná zvířata.Při určitých zásadách se jejich chov dá bez problému zvládnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík