Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2008 12:57

Zdravim, dostal se mi do ruky dospely jedinej pavouka (viz foto). Potreboval bych presne urcit o jakyho pavouka se jedna, je to samec, ktery se prave precerpal. Chtel bych ho pujcit za pul kokonu. Je to Acanthoscurria geniculata ??? Pokud budete potrebovat nejaky detail zkusim vyfotit.

Dekuji za odpovedi.

3.1.2008 12:59

cesyn napsal(a):
Zdravim, dostal se mi do ruky dospely jedinej pavouka (viz foto). Potreboval bych presne urcit o jakyho pavouka se jedna, je to samec, ktery se prave precerpal. Chtel bych ho pujcit za pul kokonu. Je to Acanthoscurria geniculata ??? Pokud budete potrebovat nejaky detail zkusim vyfotit.

Dekuji za odpovedi.

Jeste jedna

3.1.2008 13:53

cesyn napsal(a):
Jeste jedna

za sebe můžu říct že bych tohoto samce na páření nepoužil když nevíš s jistotou co to je...rozdíl mezi dospělým samcem Acanthoscuria geniculata a Acanthoscuria brocklehursti bude tak nepatrný že je tu moc velké riziko křížení (a tyto dva druhy jsou natolik příbuzné, že se páří velmi ochotně).

9.1.2008 14:07

nery napsal(a):
za sebe můžu říct že bych tohoto samce na páření nepoužil když nevíš s jistotou co to je...rozdíl mezi dospělým samcem Acanthoscuria geniculata a Acanthoscuria brocklehursti bude tak nepatrný že je tu moc velké riziko křížení (a tyto dva druhy jsou natolik příbuzné, že se páří velmi ochotně).

Hm, je nejakej znak podle kteryho by se dali od sebe rozeznat ???

Ted jde o to, kolik takovejch krizencu uz tu pobiha, s tim ze to je na 100% to a to a ne to druhy....

Pokud by mel presto nekdo zajem, poskytnu.

9.1.2008 16:32

cesyn napsal(a):

Dekuji za odpovedi.

Máš štěstí, že se jedná právě o dospělého samečka. A. geniculata od A. brocklehursti se dá spolehlivě rozlišit, pokud ovšem dokážeš z pavouka vymámit fotku jeho embolu, aniž bys ho při tom přizabil

Fotky toho, jak mají emboly vypadat, jsou tady:

http://www.the-t-store.co.uk/ forum/index.php?showtopic=8382 (bez mezery před "forum")

9.1.2008 21:55

freya1 napsal(a):
Máš štěstí, že se jedná právě o dospělého samečka. A. geniculata od A. brocklehursti se dá spolehlivě rozlišit, pokud ovšem dokážeš z pavouka vymámit fotku jeho embolu, aniž bys ho při tom přizabil

http://www.the-t-store.co.uk/ forum/index.php?showtopic=8382 (bez mezery před "forum")

jo to je fajné,to jsem nevěděl akorát pochybuju že se u živýho jedince podaří takový rozdíl rozeznat,pouhym okem bych si to asi netrouf a na odpovídající foto je třeba aby byl bulbus vychýlen dopředu a na tak malý předmět se obtížně ostří i v klidu

10.1.2008 09:52

freya1 napsal(a):

Hm dikes, tak ted mi jen zbyva ho donutit, aby se sikovne nastavil a zustal chvilku v klidu

Přidejte reakci

Přidat smajlík