Tenhle pavouk nam zije v severnich cechah ve sklepe. Je jich tam cela kolonie, maji hromadu kokonu ... nevite nekdo, co je to zac?
Z adresy obrazku si prosim vymazte nadbytecnou mezeru, kterou vyzaduje "inteligentni" implementace tohoto fora.
http://i271.photobucket. com/albums/jj147/yokotashi/100_0056.jpg
yokotashi
napsal(a):
Tenhle pavouk nam zije v severnich cechah ve sklepe. Je jich tam cela kolonie, maji hromadu kokonu ... nevite nekdo, co je to zac?
Z adresy obrazku si prosim vymazte nadbytecnou mezeru, kterou vyzaduje "inteligentni" implementace tohoto fora.
http://i271.photobucket. com/albums/jj147/yokotashi/100_0056.jpg
,jedná se o metu temnostní (Meta menardi) - pavouk kterej, vyhledává tmavý místa - štoly, jeskyně a někdy i sklepy.Na vhodných místech celkem běžnej pavouk.
yokotashi
napsal(a):
Diky za urceni.
Treba se mi povede odchov i jinde, nez v tom sklepe :-)
Ahoj, při chovu se snaž zajistit odpovídající podmínky (vlhko, chlad, temno) nebo ti brzo uhyne. Mám zrovna dva kousky z Krkonoš (cca 900 m nm) ze sklepa o teplotě zhruba 7. schodu a docela se o ně bojím.
Potřeboval bych určit pavouka, co mi poslal jeden návštěvník (č.1).
Velikost nevím, nalezeno v domě. Odhaduju na snovačku Steatoda sp. Druh si netroufám.
A ještě špek (č.2) našel jsem na tričku po příjezdu právě z Krkonoš. Velikost 3,5 mm.
Dík
aranearium
napsal(a):
Ahoj, při chovu se snaž zajistit odpovídající podmínky (vlhko, chlad, temno) nebo ti brzo uhyne. Mám zrovna dva kousky z Krkonoš (cca 900 m nm) ze sklepa o teplotě zhruba 7. schodu a docela se o ně bojím.
Velikost nevím, nalezeno v domě. Odhaduju na snovačku Steatoda sp. Druh si netroufám.
A ještě špek (č.2) našel jsem na tričku po příjezdu právě z Krkonoš. Velikost 3,5 mm.
Dík
č. 2a
aranearium
napsal(a):
Dík
č. 2b
aranearium
napsal(a):
Dík
č. 2c
argy
napsal(a):
Tak první pavouk je snovačka domácí (Steatoda grossa), druhej je něco z čelistnatkovitých (Tetragnathidae) - chtělo by to kvalitnější foto.
Lituju, ale je to hrozně mrňavý, ne větší než 3.5 mm, to kafe musí být prach, okem to není vůbec vidět, takže lepší fotky nebudou, navíc vždycky se po odeslání ještě víc zmršej. Postoj to má jako čelistnatka a zdá se že je to subadult samec (to tady ale není moc patrný). Tak bůhví.
Dík a zdarec