Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2006 16:50

Tak tady to je.
Tohle je vlastní prostor pro jejich chodbyčky-dole drenáž,nahoře odnímatelný víko,prostor mezi sklje 4mm,vpravo nahoře a dole z obou stran maji mrchy možnost vyustěni chodeb na "povrch".

27.1.2006 19:24

nery napsal(a):
Tak tady to je.
Tohle je vlastní prostor pro jejich chodbyčky-dole drenáž,nahoře odnímatelný víko,prostor mezi sklje 4mm,vpravo nahoře a dole z obou stran maji mrchy možnost vyustěni chodeb na "povrch".

tohle je bazének a korpus ostruvku :)

27.1.2006 19:26

nery napsal(a):
tohle je bazének a korpus ostruvku :)

A takle to vypadá komplet
Se mužete ptát na detaili...

Ps:tohle foto má mizernou kvalitu :(

27.1.2006 19:50

nery napsal(a):

Máš to hoodně vymáklý, čím je krmíš a jak dlouho vydržej?

27.1.2006 20:31

justin napsal(a):
Máš to hoodně vymáklý, čím je krmíš a jak dlouho vydržej?

mam tam zatim jen královnu,kterou sem chitil v srpnu05 a ta si vychovala 6dělnic,ze kterých do ted zbyli jen 2,tři tydny sem zimoval a před několika dny se královna znovu rozkladla.
Krmení: občas stačí máznout malinkou kapku medu a pak nic 14-20dnů nevyžadujou.
Jak dlouho vydržej?5ekl bych že po dou životnosti královny-tj třeba až 10let

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2006 20:56

nery napsal(a):
mam tam zatim jen královnu,kterou sem chitil v srpnu05 a ta si vychovala 6dělnic,ze kterých do ted zbyli jen 2,tři tydny sem zimoval a před několika dny se královna znovu rozkladla.
Krmení: občas stačí máznout malinkou kapku medu a pak nic 14-20dnů nevyžadujou.
Jak dlouho vydržej?5ekl bych že po dou životnosti královny-tj třeba až 10let

he to je super hned si pořídím mravencárium - je to pěkný.

Chtěl jsem se zeptat kdy, kde čapnout královnu a co potom s ní?

27.1.2006 21:13

nery napsal(a):

Zdravím
Pěkné, jen bude asi trošku problém, až bude mravenců v kolonii více, protože vynosí většinu substrátu a budou sedět na skle a také u těchto typů formikárií při vlhčení někdy špiní sklo.
Ale jinak fajn.
Kdyžtak se můžete podívat na mojí galerii mravenců, tam mám také nějaká formikária je to zde- http://polyergus.wz.cz/gallery/

27.1.2006 21:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
he to je super hned si pořídím mravencárium - je to pěkný.

Chtěl jsem se zeptat kdy, kde čapnout královnu a co potom s ní?

královnu červenec srpen,ale musí být po snubním letu a radši jich čapnout víc-nemusí byt oplodněné.
pak ji zavřít do salátovy,trochu vlhkyho substratu a čekat(zas občas kapku medu na kamínek,nebo tak)

27.1.2006 21:38

polyergus napsal(a):
Zdravím
Pěkné, jen bude asi trošku problém, až bude mravenců v kolonii více, protože vynosí většinu substrátu a budou sedět na skle a také u těchto typů formikárií při vlhčení někdy špiní sklo.
Ale jinak fajn.
Kdyžtak se můžete podívat na mojí galerii mravenců, tam mám také nějaká formikária je to zde- http://polyergus.wz.cz/gallery/

Hmmm,to asi vynosí.Hehe s vlhčenim si nedělám starost,protože ostruvek je podmáčenej :o)
Já mám nějakou královnu z rodu formica(nejspíš)ale druh se asi nedovim:(

27.1.2006 23:05

nery napsal(a):
Hmmm,to asi vynosí.Hehe s vlhčenim si nedělám starost,protože ostruvek je podmáčenej :o)
Já mám nějakou královnu z rodu formica(nejspíš)ale druh se asi nedovim:(

Máte ještě nějaká oblíbená místa k lovu? jako třeba v okolí mraveniště nebo je chytat na lampu?

27.1.2006 23:15

Máte ještě nějaká oblíbená místa k lovu? jako třeba v okolí mraveniště nebo je chytat na lampu?

ještě by mne zajímalo zda se dají chovat dřevokazové a jak se dělí formicarium pro ně? jestli je nutný tam mít skutečně nějakej pařez nebo stčení hobliny?

28.1.2006 16:42

jelikož se páření odehrává obyčejně v poledních hodinách,za letu ve větší výšce,je nejlepší chodit a zbírat spojené páry co spadnou na zemnebo je možné najít samotné mladé královny v pruběhu podzima pod kamenama a tak-chce to trochu štěstí.

28.1.2006 16:50

ještě by mne zajímalo zda se dají chovat dřevokazové a jak se dělí formicarium pro ně? jestli je nutný tam mít skutečně nějakej pařez nebo stčení hobliny?

co se týká termitů,ještě nemám zkušenosti,ale chovat se dají.řekl bych,že to nebude problém.asi bych pro ně dělal klasický sádrový formikarium a budou asi vyžadovat příkrm nějakym trouchem.chce to vyzkoušet.sem sice jednu kolonii z chorvatska přivez,ale královna byla asi nějak poškozená,tak to vymřelo.

To sem si všim i při pokusech s mravencema,že když dáte někam mravence bez královny,nepomůže jim jakákoli péče a vymřou.Když je s nima jejich kladoucí královna,vydrží neuvěřitelné podmínky

Přidejte reakci

Přidat smajlík