leemi
napsal(a):
Ahojky, tak ta moje bestie dostala nový krásný tero a vypadá, že se jí chce odtamtud utíkat
Mohl byste mi sem dát někdo foto, jak máte zabezpečený tero, proti útěkům pavouků z tera? ? (pro nevěřící natočím videodokumentaci )...
Určitě to znáte i u svých pavoučků...děkuji
nepíšeš ani jakej máš zpusob oteviraní(posuvna skla vodorovně,svisle,pantíky,nebo šikma přední stena?) takže ti nikdo nemuže poradit ani nahodou :D
Neregistrovaný uživatel

leemi
napsal(a):
Ahojky, tak ta moje bestie dostala nový krásný tero a vypadá, že se jí chce odtamtud utíkat
Mohl byste mi sem dát někdo foto, jak máte zabezpečený tero, proti útěkům pavouků z tera? ? (pro nevěřící natočím videodokumentaci )...
Určitě to znáte i u svých pavoučků...děkuji
No u pavouka to určitě není cílený zaměření přímo na útěk i když to tak může vypadat, ale je to normální pudová reakce. Jde o to, že ti asi v novým teráriu proudí vzduch nějakou škvírou va dvířkách a pavouk se snaží jít proti tomu proudění, takže to vypadá, že se snaží cíleně dvířka otevřít....Nevím přesně jakej druh dvířek u terárka máš, ale pro sklípkany se mně jeví jako nejpraktičtější zasouvací dvířka sezhora dolů...v praxi to vypadá jako gilotina a jsou zajištěný svou vlastní vahou. Pavouk nemá nejmenší šanci si s nima poradit a pokud tam ty dvířka vůbec nezapomeneš dát, tak není potřeba žádnýho dalšího zajištění a jsou zabezpečený stoprocentně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No u pavouka to určitě není cílený zaměření přímo na útěk i když to tak může vypadat, ale je to normální pudová reakce. Jde o to, že ti asi v novým teráriu proudí vzduch nějakou škvírou va dvířkách a pavouk se snaží jít proti tomu proudění, takže to vypadá, že se snaží cíleně dvířka otevřít....Nevím přesně jakej druh dvířek u terárka máš, ale pro sklípkany se mně jeví jako nejpraktičtější zasouvací dvířka sezhora dolů...v praxi to vypadá jako gilotina a jsou zajištěný svou vlastní vahou. Pavouk nemá nejmenší šanci si s nima poradit a pokud tam ty dvířka vůbec nezapomeneš dát, tak není potřeba žádnýho dalšího zajištění a jsou zabezpečený stoprocentně.
sklipkanovi když se někde nelíbí, je schopnej zničit nerezový pletivo a dokonce i hliníkovej perforovanej plech! že se mu nelíbí se pozná, protože sedí třebas 14 dni každej den většinu času na tom jednom místě kde cítí že je slabší materiál a leptá,škrábe,hriže :D a nakonec odpochoduje...plastový krabičky nejsou žádná překážka a mam tu ted jednoho Nhandu kterej v žádný nevydrží dýl jak dva dny-musí mít terárko.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji Vám všem za rady :) Mám terárium s dvířky do boků (asi tedy špatně)...šlo mi o to, jak tu má kdo vyřešený případný zámečky na teráriích :)
leemi
napsal(a):
Děkuji Vám všem za rady :) Mám terárium s dvířky do boků (asi tedy špatně)...šlo mi o to, jak tu má kdo vyřešený případný zámečky na teráriích :)
Používám dvířka s pantíky na otvírání do boku. Jištěné je to suchými zipy, ty jsou přilepené silikonem. Z takového terárka mi ještě nic neuteklo Bezpečných způsobů zavírání je ovšem mnoho a každý si vybírá to, co uzná za nejpohodlnější.