Pomoc při určení sklípkana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2009 13:34
svett

XXX.XXX.33.6

Ahoj,prosím chtěla bych vědět co je to za sklípkana.

26.2.2009 16:07
cyrtopholis

XXX.XXX.157.253

svett napsal(a):
Ahoj,prosím chtěla bych vědět co je to za sklípkana.

Dobrý den,

podle této fotky Vám sklípkana bohužel nikdo přesně nedeterminuje a samotná, přesná determinace jenom dle fotografie (ještě neostré) dnes opravdu nestačí.

Zdraví

O.R.

7.3.2009 18:59
svett

XXX.XXX.33.6

cyrtopholis napsal(a):
Dobrý den,

podle této fotky Vám sklípkana bohužel nikdo přesně nedeterminuje a samotná, přesná determinace jenom dle fotografie (ještě neostré) dnes opravdu nestačí.

Zdraví

O.R.

Zdravím ,tak tahle je snad lepší .Měl by to být prý nějaký druh Phormictopuse.Děkuju

7.3.2009 19:33
horci

XXX.XXX.69.32

svett napsal(a):
Zdravím ,tak tahle je snad lepší .Měl by to být prý nějaký druh Phormictopuse.Děkuju

Zdravím. Já bych tipnul spíš nějakou
Lasiodoru a na druh si opravdu netrofám. A taky bych řekl, že se jedná o dospělého samce, ale to mne možná jen klame foto :)

7.3.2009 19:49
cyrtopholis

XXX.XXX.252.245

svett napsal(a):

těžko říci, jak už jsem řekl nedá se to přesně determinovat ale přikláním se ke kolegovi řekl bych že by se mohlo jednat o adultního samce rodu Lasiodora ale "jediná fotka neřekne vše". druh možná parahybana ale to je takový 50 na 50.. nejlepší by bylo ho vidět osobně či mít alespoň k dispozici jeho exuvii.. nebo pokud ho můžete vyfotit ve větším rozlišení a z více pohledů, nebo ještě lépe nafotit exuvii tak mi to zašlete na mejl a já bych se na to podíval.

S pozdravem

O.Reichmann

e-mail.: cyrtopholis@seznam.cz

8.3.2009 16:16
svett

XXX.XXX.33.6

cyrtopholis napsal(a):
těžko říci, jak už jsem řekl nedá se to přesně determinovat ale přikláním se ke kolegovi řekl bych že by se mohlo jednat o adultního samce rodu Lasiodora ale "jediná fotka neřekne vše". druh možná parahybana ale to je takový 50 na 50.. nejlepší by bylo ho vidět osobně či mít alespoň k dispozici jeho exuvii.. nebo pokud ho můžete vyfotit ve větším rozlišení a z více pohledů, nebo ještě lépe nafotit exuvii tak mi to zašlete na mejl a já bych se na to podíval.

S pozdravem

O.Reichmann

e-mail.: cyrtopholis@seznam.cz

Ok děkuji,pavouk je kolegy ,info vyřídím a foto určitě pošlu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík