Mám tady pár brouků a potřeboval bych je určit... předem děkuji....
1.
gnr
napsal(a):
Po bližším prohlédnutí nebude č. 8 S. aeneus, ale spíše samice Ctenicera, možná pectinicornis
1 - Stenocorus meridianus, samec, Cerambycidae
2 - Cylindronotus sp., Tenebrionidae
3 - Panagaeus cruxmajor, Carabidae
5 - Lopheros rubens, Lycidae
6 - Judolia cerambyciformis, Cerambycidae
7 - Tetropium castaneum, Cerambycidae
...pokud jsem se někde sekl, snad mě někdo opraví
bobrik
napsal(a):
1 - Stenocorus meridianus, samec, Cerambycidae
2 - Cylindronotus sp., Tenebrionidae
3 - Panagaeus cruxmajor, Carabidae
5 - Lopheros rubens, Lycidae
6 - Judolia cerambyciformis, Cerambycidae
7 - Tetropium castaneum, Cerambycidae
...pokud jsem se někde sekl, snad mě někdo opraví
Možná bych si dovolil poopravit č. 3 bych viděl spíše na Panagaeus bipustulatus a č. 7 na Hylotrupes bajulus
gnr
napsal(a):
Možná bych si dovolil poopravit č. 3 bych viděl spíše na Panagaeus bipustulatus a č. 7 na Hylotrupes bajulus
Mockrat vsem dekuji za pomoc...
gnr
napsal(a):
OK, v pohodě, rád se nechám poučit Nicméně se mi to pořád zdá více jako samec H. bajulus. Jaký je hlavní znak, podle kterého soudíš, že je to T. castaneum?
Je mezi nimi rozdíl opravdu veliký.Na první pohled jsou to dva rozdílní brouci a uváďet zde všechny rozdíly mezi nimi by bylo nad moje síly .Půjčil jsem si tedy fotky od kolegů broučkařů z netu (nedělá se to a omlouvám se) a pro lepší ilustraci je sem hodím,ať si každý může udělat obrázek,který z nich je sedmičce podobný více.Až dostanu zítra do ruky foťák,můžu sem hodit moje kousky ze sbírky
.První je Hylotrupes bajulus
ddt
napsal(a):
Je mezi nimi rozdíl opravdu veliký.Na první pohled jsou to dva rozdílní brouci a uváďet zde všechny rozdíly mezi nimi by bylo nad moje síly .Půjčil jsem si tedy fotky od kolegů broučkařů z netu (nedělá se to a omlouvám se) a pro lepší ilustraci je sem hodím,ať si každý může udělat obrázek,který z nich je sedmičce podobný více.Až dostanu zítra do ruky foťák,můžu sem hodit moje kousky ze sbírky
.První je Hylotrupes bajulus
...a tady je pro porovnání Tetropium (Isarthron) castaneum.
ddt
napsal(a):
...a tady je pro porovnání Tetropium (Isarthron) castaneum.
...ještě jeden.